Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέος νόμος για τις πολεοδομίες το 2008

Eντός του πρώτου εξαμήνου του 2008 θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αναμόρφωση της πολεοδομικής νομοθεσίας. Με χθεσινή δήλωσή του ο υπουργός Γιώργος Σουφλιάς γνωστοποίησε πως η επεξεργασία των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη δαιδαλώδη, όπως τη χαρακτήρισε, πολεοδομική νομοθεσία βρίσκεται στο τέλος της και μέχρι το καλοκαίρι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προωθήσει προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο...

Νέος νόμος για τις πολεοδομίες το 2008

Eντός του πρώτου εξαμήνου του 2008 θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αναμόρφωση της πολεοδομικής νομοθεσίας. Με χθεσινή δήλωσή του ο υπουργός Γιώργος Σουφλιάς γνωστοποίησε πως η επεξεργασία των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη δαιδαλώδη, όπως τη χαρακτήρισε, πολεοδομική νομοθεσία βρίσκεται στο τέλος της και μέχρι το καλοκαίρι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προωθήσει προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Σουφλιάς επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των πολεοδομιών της χώρας, την αρμοδιότητα λειτουργίας των οποίων έχουν οι δήμοι και οι νομαρχίες. Σχετικά με τις αυθαίρετες κατοικίες στην Aνατολική Αττική, ο κ. Σουφλιάς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής του Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό, καθώς υποστήριξε ότι αυτό αφήνει κάποια «παράθυρα» για αυθαιρεσίες, μιας και επιτρέπει την έκδοση αδειών για αναψυκτήρια και άλλες παρεμφερείς κατασκευές σε όλη τη βΆ ζώνη. «Eχω ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κλείσουν όλα αυτά τα «παραθυράκια», σημείωσε ο υπουργός, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις κατοικίες που έχουν ήδη ανεγερθεί παράνομα στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης η διαδικασία γνωμοδότησης επί του Γενικού Χωροταξικού Πλαισίου. Τη γνωμοδότηση αποδέχθηκαν τα 12 από τα 19 μέλη του Συμβουλίου (τα τέσσερα μέλη είχαν ορισμένες παρατηρήσεις), ενώ τα επτά μέλη την καταψήφισαν. Ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι πολλές από τις παρατηρήσεις των μελών του συμβουλίου θα περιληφθούν στο τελικό κείμενο, καθώς και ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου το Γενικό Χωροταξικό Πλαίσιο θα έχει προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Επίσης, ανέφερε πως τον επόμενο μήνα το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού θα αρχίσει να ασχολείται με τη γνωμοδότηση επί του Ειδικού Πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία για το Χωροταξικό της Βιομηχανίας, ενώ θα ολοκληρωθεί και το αντίστοιχο σχέδιο για τον τουρισμό.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο