Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις 15/12/07

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας που διεξήχθη το Σάββατο 15/12/2007 στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και πάρθηκαν οι ανάλογες αποφάσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

Αθήνα, 18.12.07   
Δελτίο Τύπου,  015/2007

Θέμα: Αποφάσεις της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης  της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις 15/12/07

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας που διεξήχθη το Σάββατο 15/12/2007 στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL στην Αθήνα συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και πάρθηκαν οι ανάλογες αποφάσεις

1.- Μετά από ενημέρωση των Αντιπροσώπων μας για το Ασφαλιστικό από τον Αντιπρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κο ΚΑΒΒΑΘΑ ΓΕΩΡΓΙΟ και τον Ταμία της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε και Αντιπρόεδρο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κο  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ και την κατάθεση των απόψεων των Μελών μας αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα εξής:

-να ζητηθεί από την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. να εξετασθεί – εξ ιδίων πόρων – η βιωσιμότητα του Ο.Α.Ε.Ε.
-να δοθεί η ρητή διαβεβαίωση στην Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. ότι η Ομοσπονδία μας θα ακολουθήσει πλήρως τις όποιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφασισθούν και θα στοχεύουν τόσο στην βιωσιμότητα του Ο.Α.Ε.Ε. όσο και στην διεκδίκηση για την ΜΗ μείωση των συντάξεων, τόσο για τους ήδη όσο και για τους μέλλοντες συνταξιούχους
-να διεκδικήσουμε την αυτοδιοίκηση και αυτοδιαχείριση του Ο.Α.Ε.Ε. από τους Συνδικαλιστικούς φορείς των Επαγγελματιών που υπάγονται στην ασφάλιση του
-να συμμετέχουμε στον διάλογο εφόσον κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση από το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση
-καθώς το ασφαλιστικό αφορά άμεσα τα Μέλη μας εξουσιοδοτείται το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας για την λήψη απόφασης σχετικά με κινητοποιήσεις σε περίπτωση που θα ληφθούν αποφάσεις ή κατατεθούν προτάσεις που θίγουν τα δικαιώματά μας.

2.- Μετά από ενημέρωση των Αντιπροσώπων μας για τις διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, κυρίως σε θέματα που άπτονται εργασίες του κλάδου μας αποφασίσθηκαν ομόφωνα τα εξής:
--ο καθορισμός ημερομηνίας για την κατάθεση αρχικών Ε9 για την χρήση 2007 και συμπληρωματικών ή τροποποιητικών Ε9 για τις προηγούμενες χρήσεις έγινε από «αρμοδίους» που δεν γνωρίζουν τις υπάρχουσες υποχρεώσεις των πελατών μας που διεκπεραιώνονται από τον Κλάδο μας μέχρι την ημερομηνία εκείνη αλλά ούτε και το μέγεθος της εργασίας που απαιτείται
--ακόμη μια φορά αποφασίσθηκε – χωρίς διάλογο – η «έμμεση» ανάθεση στους  Συναδέλφους πρόσθετης εξειδικευμένης εργασίας σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη χρονική περίοδο λαμβάνοντας υπΆ όψιν μόνον τις ανάγκες του Προϋπολογισμού και όχι τους ανθρώπους που θα την υλοποιήσουν, επομένως ας φροντίσουν οι «αποφασίζοντες» για το πώς οι φορολογούμενοι θα συμπληρώσουν ΜΟΝΟΙ τους αρχικά, συμπληρωματικά ή τροποποιητικά Ε9 – ΕΓΚΑΙΡΑ και ΣΩΣΤΑ – μέχρι και την 25η Φεβρουαρίου.
--δεν αποδεχόμαστε να μην λαμβάνεται υπΆ όψιν – ακόμη μια φορά – ο καταλυτικός ρόλος του Κλάδου μας στην εφαρμογή των όποιων φορολογικών διατάξεων και να «αποφασίζονται» υποχρεώσεις φορολογουμένων παραβλέποντας ότι αυτές υλοποιούνται κυρίως μέσω των Λογιστών – Φοροτεχνικών. Ακόμη και οι «άμισθοι υπάλληλοι του ΥΠ.ΟΙ.Κ.Ο.» έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινο ωράριο εργασίας και να «ζήσουν στο πνεύμα των εορτών» με τις οικογένειές τους.
--να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο να φτάσει και στα αυτιά  των υπευθύνων, ότι: οι ΛΟΓΙΣΤΕΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ άλλοι «ΓΙΆ ΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ» και θα ΑΠΕΧΟΥΝ από την ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ του Ε9 & των συμπληρωματικών – τροποποιητικών του, στην  ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ  ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.


  Με εκτίμηση
       Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας
             
Πανίδης  Αβραάμ                                                           Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο