Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Sepenet - Διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφής στο portal ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε.ΘΕΜΑ: «Κατευθυντήριες οδηγίες - Διευκρινίσεις αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφής στο portal ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε.»

Δεδομένου ότι σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί προβλήματα εγγραφής, υποδεικνύουμε στους χρήστες:

α) κατά την είσοδό τους στον ιστότοπο www.sepenet.gr να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες εγγραφής και
β) να δίδεται ιδιαίτερη Προσοχή κατά την εγγραφή τους και στα σχετικά μηνύματα που εμφανίζονται στον ιστότοπο www.sepenet.gr.
Οι σχετικές οδηγίες εγγραφής αφορούν σε διαφορετικές περιπτώσεις όπως αναφέρονται παρακάτω και η διαδικασία διαφέρει η μία από την άλλη:

- Φυσικά Πρόσωπα
- Επιτηδευματίες
- Νομικά Πρόσωπα

Κατά την περίοδο αυτή, είναι ενεργή μόνο η εγγραφή χρηστών (Φυσικά Πρόσωπα, Επιτηδευματίες, Νομικά Πρόσωπα). Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν σε δεύτερο στάδιο, τμηματικά και κάθε φορά θα ανακοινώνονται με σχετική ενημέρωση στον ιστότοπο www.sepenet.gr.

Για να είναι εφικτή η εγγραφή των εργοδοτών, θα πρέπει αυτοί να διαθέτουν λογαριασμό στο ΠΣ-ΕΡΓΑΝΗ, ο οποίος να έχει ενεργοποιηθεί τουλάχιστον μία ημέρα νωρίτερα.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις, ο ιστότοπος www.sepenet.gr εμφανίζει το παρακάτω μήνυμα στο χρήστη:
Επίσης, θα πρέπει ο λογαριασμός που χρησιμοποίησε ο εργοδότης για τη διαπίστευση με το TAXISNET να αντιστοιχεί στον ΑΦΜ της εταιρείας. Δεν μπορεί, δηλαδή, να χρησιμοποιήσει λογαριασμούς εκπροσώπων για να πραγματοποιήσει την εγγραφή του.

Στις περιπτώσεις που μετά τη διαπίστευση με τη ΓΓΔΕ εμφανίζεται μήνυμα ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σας στο μητρώο,
το σχετικό πρόβλημα έχει να κάνει με τον φόρτο στο δίκτυο. Ο χρήστης θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μετά από λίγη ώρα.

Πολλοί χρήστες προσπαθούν να συνδεθούν με τα στοιχεία σύνδεσης του ΠΣ-ΕΡΓΑΝΗ. Σας ενημερώνουμε πως η εγγραφή πρέπει να πραγματοποιείται πάντοτε σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.

Τα στοιχεία Email και όνομα χρήστη πρέπει να είναι μοναδικά στο σύστημα. Δεν είναι δυνατόν να εγγραφούν με το ίδιο email ή όνομα χρήστη πολλαπλοί χρήστες.

Φοροτεχνικά ή Λογιστικά Γραφεία που προσπαθούν με τη χρήση ενός email να εγγράψουν όλους τους πελάτες τους, αν διαθέτουν email σε κάποιο provider όπως το gmail, μπορούν να δοκιμάσουν να εισάγουν κατά την εγγραφή των πελατών τους email της μορφής:
[email protected], όπου στο company θα βάζουν το λεκτικό της εταιρείας.

Το gmail προωθεί όλα τα παραπάνω email στο [email protected]

Κατά τις πρώτες δύο ημέρες, πραγματοποιήθηκε διαγραφή των προβληματικών εγγραφών.

Ενημερώνουμε τους χρήστες οι οποίοι εγγράφηκαν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα να συνδεθούν, ότι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν νέα εγγραφή.

Επισημαίνουμε ότι η δημιουργία λογαριασμού από Νόμιμο Εκπρόσωπο (Εξουσιοδοτημένο Φυσικό Πρόσωπο) δεν είναι δυνατή. Θα πρέπει στα στοιχεία διαπίστευσης με τη ΓΓΔΕ να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός της επιχείρησης και όχι του Εξουσιοδοτημένου Φυσικού Προσώπου.

Για την εγγραφή επιχειρήσεων με πολλαπλά ΑΜΕ, υπάρχουν 2 επιλογές:
- Εγγραφή ως μία οντότητα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς της κεντρικής επιχείρησης ή
- Δημιουργία κωδικού ανά ΑΜΕ

Για τη 2η επιλογή, η διαδικασία έχει ως εξής:
- στην αρχική σελίδα της ΓΓΔΕ δίνουν τους κεντρικούς κωδικούς της επιχείρησης
- στη συνέχεια, στη σελίδα του ΙΚΑ δίνουν τους κωδικούς του ΙΚΑ που αφορούν συγκεκριμένο ΑΜΕ της επιχείρησης
- η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί για το συνολικό αριθμό ΑΜΕ της επιχείρησης

Στις περιπτώσεις που πραγματοποιείται λανθασμένη δημιουργία λογαριασμού από επιτηδευματία, δηλαδή αντί να επιλέξει να εγγραφεί ως εργοδότης εγγράφηκε ως εργαζόμενος, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαγραφή του Λογαριασμού και να δημιουργηθεί εκ νέου, νέα εγγραφή ως εργοδότης.
Στις περιπτώσεις λάθους email κατά την εγγραφή και αδυναμίας ανάκτησης στοιχείων σύνδεσης, θα πρέπει ο χρήστης να επικοινωνήσει με το [email protected]

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί αλλαγή στο email, στα στοιχεία επικοινωνίας θα αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία του εργοδότη, ο ΑΦΜ και ο ΑΜΕ.

Περιπτώσεις προβλημάτων με τη διαπίστευση, λόγω ηλεκτρονικού συγχρονισμού μεταξύ ΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΠΣ-ΣΕΠΕ, που είχαν αναφερθεί από επιχειρήσεις και επιτηδευματίες, κατά τα οποία εμφανιζόταν μήνυμα στους χρήστες πως τα διαπιστευτήρια είναι λάθος, έχουν επιλυθεί.

Τέλος, υποδεικνύουμε στους χρήστες ότι σε περιπτώσεις αδυναμίας εγγραφής τους μετά από αρκετές προσπάθειες, θα πρέπει να επικοινωνούν με το email: [email protected], προκειμένου να εντοπιστεί τυχόν πρόβλημα προσβασιμότητας.

Στα στοιχεία επικοινωνίας τους θα αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία του εργοδότη, ο ΑΦΜ, ο ΑΜΕ, καθώς και το σχετικό πρόβλημα.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο