Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΕΦΕ - ενημέρωση

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε έχει συμμετοχή σε δυο επιτροπές Πολιτικών Κόμματων της Βουλής για θέματα Οικονομικά και Φορολογικά. Σας κάνουμε γνωστό πως λειτουργεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο και πως γίνεται ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος.

ΘΕΜΑ 1:  
Αθήνα 17/12//2007
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε έχει συμμετοχή σε δυο επιτροπές Πολιτικών Κόμματων της Βουλής για θέματα Οικονομικά και Φορολογικά. Σας κάνουμε γνωστό πως λειτουργεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο και πως γίνεται ο Κοινοβουλευτικός Έλεγχος.

1.     ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Σύντομες, έως δυο ερωτήσεις).
2.     ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
3.     ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
(Στην περίπτωση αυτή μπορούμε να έχουμε στα χέρια μας τον φάκελο τρίτου φορολογούμενου ή και δικά μας χαρτιά τα οποία μας αρνείται η Δ.Ο.Υ.)
4.     ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ή ΠΡΟΣΩΠΩΝ.
(Στην περίπτωση αυτή πρέπει να γίνει από Σύλλογο, ένωση προσώπων κ.λ.π. και γίνεται είτε με ψήφισμα είτε με καταγγελία.)
5.     ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Η επερώτηση υπογράφεται από 10 Βουλευτές και έχει την έννοια να ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση.
6.     ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΩΝ ΝΟΜΩΝ.
7.     ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΟΤΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.

Εάν η τροπολογία είναι για Φορολογικά κατατίθενται ΜΟΝΟ σε Φορολογικό Νομοσχέδιο.
Παρατήρηση: Μόνο ο Υπουργός μπορεί να καταθέσει τροπολογία σε όποιο Νομοσχέδιο υπάρχει προς ψήφιση στην Βουλή.

Ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ε κ. Ντουκάκης Μανούσος και το μέλος της Π.Ε.Φ.Ε. κ. Μουζάκης Αντώνης θα είναι κάθε Τετάρτη στην Βουλή γιΆ αυτά τα θέματα. Εάν κάποιος συνάδελφος θέλει να παρακολουθήσει την διαδικασία ή να συμμετέχει θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους ανωτέρω συναδέλφους για τα διαδικαστικά. Βεβαίως για τις προτάσεις σας και προβλήματα που πιθανόν να έχετε μπορείτε να καλείτε στα γνωστά τηλέφωνα στα γραφεία της Π.Ε.Φ.Ε.
 
 Είμαστε στην διάθεση σας.
     
Υ.Γ.: Τα Νομοσχέδια στην Βουλή των Ελλήνων κατατίθενται κάθε Πέμπτη.                                                                                      ΘΕΜΑ 2:  
Αθήνα 17/12//2007
 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
 
Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων( Π. Ε. Φ. Ε. )σε συνεργασία με την PROSVASIS    Εκδόσεις   &    Προϊόντα     Πληροφορικής, διοργανώνει τα εξής φορολογικά σεμινάρια με θέματα:
 
1.     ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
2.     Φ.Π.Α. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
3.     ΝΟΜΟΣ 3610/2007 (Αντιμετώπιση της Φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις)
4.     ΤΕΛΟΣ ΦΟΡΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ (Ε.Τ.Α.) – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ – ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ-ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Κ.Λ.Π.
5.     ΑΚΥΡΩΤΕΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (Τ.Ε.Κ)
6.     ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΚΥΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ.
7.     ΝΟΜΟΣ 2190/20 ΠΕΡΙ Α.Ε. ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3604/2007
8.     ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΣΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
9.     ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
10. ΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ.
11.                         ΑΚΥΡΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
12. ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
 
ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ – ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΣ
ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210-6124910, 210-8820002,
6948-351478 Κα ΔΙΑΒΑΤΗ ΑΘΗΝΑ

Η Π.Ε.Φ.Ε. ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ
ΕΝΤΥΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2008 ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΔΩΡΕΑΝ
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο