Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρωταθλητές" της διαφθοράς κόμματα και Εφορίες

Στην κορυφή της διαφθοράς βρίσκονται στην χώρα μας τα πολιτικά κόμματα και οι Εφορίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» που θα δοθούν στην δημοσιότητα στις 14/1/2008

Πρωταθλητές" της διαφθοράς κόμματα και Εφορίες
 

Στην κορυφή της διαφθοράς βρίσκονται στην χώρα μας τα πολιτικά κόμματα και οι Εφορίες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» που θα δοθούν στην δημοσιότητα στις 14/1/2008
 

Ειδικότερα, το 27% των πολιτών που είχαν δοσοληψίες με το Δημόσιο παραδέχονται ότι χρειάστηκε να χρηματίσουν δημόσιους υπαλλήλους για να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Σύμφωνα με το βαρόμετρο διαφθοράς, στην κλίμακα 1- 5 (με το 5 να αντιστοιχεί στην υψηλότερη βαθμολογία) τα πολιτικά κόμματα έρχονται πρώτα με βαθμό 4,1 και ακολουθούν οι εφορίες με 3,8, τα ΜΜΕ με 3,7 και στις τελευταίες θέσεις οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι θρησκευτικές οργανώσεις, με βαθμό 2,7
 

Σε εκδήλωση, την οποία οργάνωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» ο κ. Κώστας Μπακούρης, πρόεδρος της τελευταίας, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι στην Ελλάδα περίπου το 10% των πράξεων διαφθοράς στον ιδιωτικό τομέα αφορούν τραπεζικές εργασίες.


Σύμφωνα δε με έρευνα της παγκόσμιας τράπεζας πάνω από 1 τρισ. ευρώ δαπανάται για δωροδοκίες, εκ των οποίων 20 με 40 δισ. ευρώ δίδονται για δωροδοκίες πολιτικών σε αναπτυσσόμενες χώρες, τα 60-80 δισ. ευρώ για χρηματισμό πολιτικών σε αναπτυγμένες χώρες, τα 500 δισ. ευρώ προέρχονται από εγκληματικές πράξεις και άλλα 500 δισ. ευρώ είναι προϊόν φοροδιαφυγής.


Την ανάγκη να συμβάλουν οι τράπεζες  στην πάταξη της διαφθοράς υπογράμμισαν χαιρετίζοντας στην εκδήλωση ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Τάκης Αράπογλου. Στην εκδήλωση μίλησε και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Αλογοσκουφης. Τονίζοντας ότι φυσική προτεραιότητα του υπουργείου είναι η πάταξη φαινόμενων διαφθοράς, δήλωσε πως «θα είμαστε α αμείλικτοι απέναντι σε αυτά».
 
Capital
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο