Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπεγράφη η Συνταγματική Συνθήκη στη Λισαβόνα

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν σήμερα τη Συνθήκη της Λισαβόνας για τη μεταρρύθμιση των θεσμών της ΕΕ

Υπεγράφη η Συνταγματική Συνθήκη στη Λισαβόνα

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν σήμερα τη Συνθήκη της Λισαβόνας για τη μεταρρύθμιση των θεσμών της ΕΕ

Πρωθυπουργοί, αρχηγοί κρατών και υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών μελών της Ένωσης υπέγραψαν το κείμενο των 250 σελίδων στη διάρκεια τελετής στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Η συνθήκη αποτελεί τον καρπό προσπαθειών πολλών ετών από τις 27 χώρες της ΕΕ για να μεταρρυθμίσουν τους θεσμούς της ώστε να διευκολύνουν τη λήψη αποφάσεων στους κόλπους της.
Στη Λισαβόνα παραβρέθηκε όπως ήταν φυσικό και ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, ο οποίος στη συνέχεια, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

To βράδυ, ο κ. Καραμανλής θα παρακαθίσει στο δείπνο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και την επομένη το πρωί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χανς Πέτερινγκ.

Αύριο το πρωί, θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής που θα συνεχισθούν το απόγευμα, ενώ μετά τη λήξη τους αναμένονται δηλώσεις του πρωθυπουργού. Στις 17 Δεκεμβρίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στη Μόσχα, όπου θα έχει επίσημες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Από τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκή Ένωσης πρόκειται να επικυρωθεί η Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της ΕE. Και η Δανία ανακοίνωσε ότι δεν θα διεξάγει δημοψήφισμα, επιλογή που αναμένεται να ακολουθήσει μόνο η Ιρλανδία. Ο Δανός πρωθυπουργός, Αντερς Φογκ, Ρασμούσεν αποφάσισε τελικά να μην διεξαχθεί δημοψήφισμα, αφήνοντας την απόφαση της επικύρωσης της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης στο Κοινοβούλιο της χώρας. Σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι η χώρα του είναι ικανοποιημένη από τη συνθήκη.

Η απόφαση αυτή θεωρείται μια ακόμα κίνηση ψήφου εμπιστοσύνης προς τη νέα Συνθήκη, δύο μόλις μέρες πριν την υπογραφή της από τα κράτη- μέλη της ΕΕ στη Λισαβόνα.


H Συνθήκη της Λισαβόνας


www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο