Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέες υποχρεώσεις για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών

15 Σεπτέμβριου 2016 Σχόλια
Νέες υποχρεώσεις για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 4 λεπτά
New Page 1

 

Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN

 

Ι. Σύμφωνα με τον ν. 4415/2016 (Φ.Ε.Κ. 159/Α/6.9.2016) και συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 30 αυτού, θεσπίστηκαν νέες ρυθμίσεις που αφορούν τους  ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών. Ειδικότερα με το άρθρο αυτό προβλέπονται τα εξής:

Άρθρο 30 - Ρυθμίσεις για τα θέματα Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών

1. α) Οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών καταθέτουν αμελλητί στις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:

αα) το αναλυτικό εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, από όπου να προκύπτει ο αριθμός των τμημάτων και των μαθητών του κάθε τμήματος, οι ώρες διδασκαλίας κάθε μαθήματος και ο διδάσκων/καθηγητής κάθε διδακτικής ώρας,

ββ) αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας που συνάπτουν με τους διδάσκοντες / καθηγητές, ώστε οι διευθύνσεις εκπαίδευσης να κάνουν έλεγχο των τυπικών προσόντων των διδασκόντων ή καθηγητών.

β) Οι οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης αποστέλλουν υποχρεωτικά το αναλυτικό εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων στις οικείες διευθύνσεις του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και στις οικείες διευθύνσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

γ) Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζεται η διαδικασία και ο χρόνος κατάθεσης και αποστολής του αναλυτικού εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων και των αντιγράφων των συμβάσεων εργασίας, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.

2. Κατά τις ημέρες αργιών οι διδάσκοντες / καθηγητές δικαιούνται τις αντίστοιχες αποδοχές, χωρίς να υποχρεούνται να εργάζονται. Σε περίπτωση απασχόλησής τους κατά τις Κυριακές και τις διακοπές, οι αποδοχές καταβάλλονται προσαυξημένες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

3. Το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδακτικής απασχόλησης στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών καθορίζεται στις είκοσι μία (21) διδακτικές ώρες. Η συμπλήρωση πλήρους εβδομαδιαίου ωραρίου αντιστοιχεί σε είκοσι πέντε (25) ένσημα μηνιαίως, ανεξαρτήτως της κατανομής των διδακτικών ωρών μέσα στην εβδομάδα.

 

ΙΙ. Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου αναφέρονται τα ακόλουθα σχετικά με το εν λόγω άρθρο:

Άρθρο...  Ρυθμίσεις για τα θέματα Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών

Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξασφαλίζονται συνθήκες διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας, καθώς και νομιμότητας στα Φροντιστήρια και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Συγκεκριμένα:

Με την παράγραφο 1 προβλέπεται η κατάθεση του ωρολογίου προγράμματος, του αριθμού μαθητών και διδασκόντων/καθηγητών των φροντιστηρίων και των κέντρων Ξένων Γλωσσών και των συμβάσεων εργασίας στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ..

Με την παράγραφο 2 προβλέπεται η καταβολή προσαυξημένων αποδοχών σε περίπτωση απασχόλησης των διδασκόντων/καθηγητών κατά τις Κυριακές, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Με την παράγραφο 3 καθορίζεται το πλήρες ωράριο απασχόλησης των διδασκόντων - καθηγητών και η απονομή ενσήμων βάσει του ωραρίου αυτού.

 

ΙΙΙ. Συμπεράσματα 

Ποιά έγγραφα υποχρεούνται να καταθέτουν στις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών;

α) το αναλυτικό εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, από όπου να προκύπτει ο αριθμός των τμημάτων και των μαθητών του κάθε τμήματος, οι ώρες διδασκαλίας κάθε μαθήματος και ο διδάσκων/καθηγητής κάθε διδακτικής ώρας,

β) αντίγραφα των συμβάσεων εργασίας που συνάπτουν με τους διδάσκοντες / καθηγητές, ώστε οι διευθύνσεις εκπαίδευσης να κάνουν έλεγχο των τυπικών προσόντων των διδασκόντων ή καθηγητών.


Ποιες είναι οι μετέπειτα ενέργειες των οικείων διευθύνσεων εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων;

Αποστέλλουν υποχρεωτικά το αναλυτικό εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων στις οικείες διευθύνσεις του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) και στις οικείες διευθύνσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


Από πότε υφίσταται η σχετική υποχρέωση των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων και των κέντρων ξένων γλωσσών;

Μετά την υπογραφή απόφασης του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την οποία θα καθορίζεται η διαδικασία και ο χρόνος κατάθεσης και αποστολής του αναλυτικού εβδομαδιαίου ωρολογίου προγράμματος μαθημάτων και των αντιγράφων των συμβάσεων εργασίας, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια.


Τί ισχύει για τις ημέρες αργίας των διδασκόντων / καθηγητών και πώς αμείβονται κατά τις Κυριακές, κ.λπ.;

Κατά τις ημέρες αργιών οι διδάσκοντες / καθηγητές δικαιούνται τις αντίστοιχες αποδοχές, χωρίς να υποχρεούνται να εργάζονται. Σε περίπτωση απασχόλησής τους κατά τις Κυριακές και τις διακοπές, οι αποδοχές καταβάλλονται προσαυξημένες σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.


Ποιό είναι το εβδομαδιαίο ωράριο πλήρους διδακτικής απασχόλησης στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών;

Καθορίζεται στις είκοσι μία (21) διδακτικές ώρες. Η συμπλήρωση πλήρους εβδομαδιαίου ωραρίου αντιστοιχεί σε είκοσι πέντε (25) ένσημα μηνιαίως, ανεξαρτήτως της κατανομής των διδακτικών ωρών μέσα στην εβδομάδα.

 

_________________________________

Σημείωση κόμβου: Ευχαριστούμε τον καλό συνάδελφο για την έγκαιρη επισήμανση της σχετικής διάταξης και εν ολίγοις για το ήθος και την έμπρακτη απόδειξη της επαγγελματικής αλληλεγγύης που τον διακρίνει, αφού από την κίνησή του αυτή θα ενημερωθούν οι συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα.

 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης