Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παραπομπή εφοριακών για χρηματισμό , και εφαρμογή των ευγεργετικών διατάξεων για τον φορολογούμενο

Οι ευεργετικές διατάξεις προστασίας φορολογουμένων , που προβλέπονται από το Νόμο 3610/2007 για την φοροδιαφυγή άρχισαν να τίθενται σε εφαρμογή .

Υπ. Οικονομικών- Δελτίο Τύπου   

Αθήνα, 13-12-2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο με την καταγγελία του χρηματισμού δύο εφοριακοί υπάλληλοι. Και οι δύο εφοριακοί υπάλληλοι ετέθησαν άμεσα εκτός υπηρεσίας.

Επισημαίνεται ότι για τον καταγγέλοντα επιχειρηματία φορολογούμενο ισχύουν οι ευεργετικές διατάξεις προστασίας του, που προβλέπονται από το Νόμο 3610/2007 για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, δηλαδή απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα, η μη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου για την τρέχουσα και τις δύο επόμενες φορολογικές χρήσεις, καθώς και η ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από υπαλλήλους άλλης ελεγκτικής Αρχής, υπό την εποπτεία αρμοδίου Επιθεωρητή.

Αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών η πάταξη φαινομένων διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τους εσωτερικούς ελέγχους που εντείνονται για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων, κρίνεται σημαντική και η συμβολή των φορολογουμένων. Για το λόγο αυτό, θεσπίστηκαν με το νόμο 3610/2007 ευεργετικές διατάξεις για όσους καταγγέλλουν επίορκους εφοριακούς υπαλλήλους
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο