Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έτοιμο το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και την εξίσωση φόρων στα καύσιμα

Έτοιμο είναι το φορολογικό νομοσχέδιο με τις αλλαγές που θα επέλθουν από την 1η Ιανουαρίου στη φορολογία των ακινήτων και των πετρελαιοειδών.

Έτοιμο το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα και την εξίσωση φόρων στα καύσιμα

Έτοιμο είναι το φορολογικό νομοσχέδιο με τις αλλαγές που θα επέλθουν από την 1η Ιανουαρίου στη φορολογία των ακινήτων και των πετρελαιοειδών.

Σήμερα ή αύριο Παρασκευή το νομοσχέδιο θα δοθεί στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και θα κατατεθεί στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο ενιαίος φόρος ακινήτων θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα πλην των αγροτεμαχίων και αυτών που αποτελούν για τους ιδιοκτήτες τους πρώτη κατοικία, με συντελεστή που δεν θα ξεπεράσει το 1 τοις χιλίοις.

Από την άλλη, με υψηλότερο συντελεστή θα επιβαρύνονται τα ακίνητα που ανήκουν σε επιχειρήσεις και σύμφωνα με τις πληροφορίες ο συντελεστής που θα εφαρμοστεί θα κυμαίνεται περί το 2-3 τοις χιλίοις, ενώ δεν αποκλείεται να είναι ακόμη υψηλότερος.

Στην περίπτωση των επιχειρήσεων δεν πρόκειται να εξαιρεθούν από τον ενιαίο φόρο τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, όπως προβλέπουν σήμερα οι διατάξεις που αφορούν στον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

Στην περίπτωση της πρώτης κατοικίας, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να θέσει πλαφόν για την εξαίρεσή της από τη συγκεκριμένη φορολογία τόσο ως προς τα τετραγωνικά μέτρα όσο και ως προς την αντικειμενική αξία της.

Σύμφωνα με δέσμευση του κ. Αλογοσκούφη, θα εξαιρούνται από τη συγκεκριμένη φορολογία τα ακίνητα που αποτελούν πρώτη κατοικία και δεν ξεπερνούν σε τετραγωνικά τα 250 μέτρα, ενώ στις οικογένειες «χαρίζονται» επιπλέον 25 τετραγωνικά μέτρα ανά παιδί, αλλά αυτό θα ισχύει από το τρίτο παιδί και πάνω.

Σε ό,τι αφορά το αφορολόγητο όριο, το οποίο θα λειτουργήσει συνδυαστικά με τα τετραγωνικά μέτρα, αυτό αναμένεται να διαμορφωθεί περί τις 300.000 ευρώ.

Για την εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο κίνησης με το θέρμανσης, οι διατάξεις ορίζουν ότι οι καταναλωτές θα προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης με μειωμένο φόρο τον οποίο θα επιστρέφει το Δημόσιο στους διανομείς καυσίμων ύστερα από αυστηρό έλεγχο του ΑΦΜ, του σημείου παράδοσης και της ποσότητας που διέθεσαν.

 Οι διατάξεις αυτές αναμένεται να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις από τους πρατηριούχους και τους διανομείς καυσίμων.
Πηγή In.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο