Ειδήσεις Επισημάνσεις

Υποβολή φορολογικών στοιχείων ΔΕΚΟ στις Μ.Υ.Φ.


Με αφορμή τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται μεταξύ μερίδας συναδέλφων σχετικά με το θέμα της ορθής υποβολής των φορολογικών στοιχείων που αφορούν πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος (Δ.Ε.Η.), ύδατος, τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών κ.λπ. στις καταστάσεις πελατών προμηθευτών (Μ.Υ.Φ.) θα θέλαμε να επισημάνουμε ξανά, τα παρακάτω:

Μετά τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις που έχει υποστεί η ΠΟΛ.1022/7.1.2014 η οποία ισχύει και καθορίζει την έκταση εφαρμογής, το περιεχόμενο, τον τρόπο καταχώρισης, τον χρόνο υποβολής καθώς και τον τρόπο υποβολής των υπόψη καταστάσεων και συγκεκριμένα για το θέμα, στην περ. γ’ του άρθ. 1, η διάταξη έχει διαμορφωθεί ως ακολούθως:

«Εξαιρετικά, για το ημερολογιακό έτος 2014, τα φορολογικά στοιχεία για τις πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος (μόνο Δ.Ε.Η.), τις πωλήσεις ύδατος μη ιαματικού και την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, δεν συμπεριλαμβάνονται στις καταστάσεις πελατών που υποβάλλουν οι εκδότες αυτών, ενώ οι λήπτες, υποβάλλουν στην κατάσταση προμηθευτών, τα στοιχεία αυτά, συγκεντρωτικά, χωρίς αναγραφή του Α.Φ.Μ. του αντισυμβαλλόμενου (εκδότη), στις οποίες, επίσης, δεν καταχωρούνται το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), καθώς και το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.), που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.»1.

Συνεπώς, για τις Μ.Υ.Φ. που θα υποβληθούν και φέτος ισχύουν τα ανωτέρω γι΄αυτά τα φορολογικά στοιχεία.__________________________

[1] Η παράγραφος αυτή προστέθηκε με την ΠΟΛ.1072/7.3.2014 και τροποποιήθηκε με την ΠΟΛ.1149/16.5.2014 (κατάργησε τη φράση «για το ημερολογιακό έτος 2014,») και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συγχέεται, με τα οριζόμενα της ΠΟΛ.1078/17.3.2014 που δίνει οδηγίες για την υποβολή και η οποία είναι προγενέστερη της ΠΟΛ.1149/16.5.2014 και ως εκ τούτου, αναφέρεται στο θέμα όπως ίσχυε την χρονική εκείνη στιγμή αναγράφοντας τη φράση «Εξαιρετικά, για το ημερολογιακό έτος 2014,».

Δείτε στον κόμβο την κωδικοποιημένη ΠΟΛ.1022/7.1.2014 όπως ισχύει.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο