Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η ακτινογραφία του νέου εκκαθαριστικού Εν.Φ.Ι.Α. - Ποιές είναι οι νέες πληροφορίες που περιέχει

Δημοσιεύθηκε χθες στο Φ.Ε.Κ. το νέο εκκαθαριστικό Εν.Φ.Ι.Α. το οποίο θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στους λογαριασμούς των φορολογουμένων.

Το νέο εκκαθαριστικό εκτός από την αισθητική βελτίωσή του, αλλά και την καλύτερη ταξινόμηση των πληροφοριών περιέχει και μερικές νέες πληροφορίες τόσο στον πίνακα των κτισμάτων όσο και στον πίνακα των γηπέδων.

Αναλυτικά:

Στο επάνω δεξιά μέρος του νέου εκκαθαριστικού διαχωρίστηκαν τα δικαιώματα των 2 πινάκων, ενώ ταυτόχρονα προστέθηκε η πολύ σημαντική πληροφορία της έκπτωσης, σε όσους την δικαιούνται.Στον πίνακα 1 στον οποίο εμφανίζονται τα στοιχεία των κτισμάτων και των οικοπέδων, έχουν προστεθεί 4 νέες στήλες.Η πρώτη αφορά την ένδειξη  Α.Π.Α.Α. (Αντικειμενικού Προσδιορισμού Αξίας Ακινήτων).

Οι υπόλοιπες τρεις αφορούν πληροφορίες για την βάση υπολογισμού του φόρου [τιμή ζώνης, συνολική τιμή εκκίνησης οικοπέδου και τιμή εκκίνησης (Τ.Ε.)].

Στον πίνακα 2 έχουν προστεθεί 2 στήλες,

 

οι οποίες αφορούν και αυτές την βάση υπολογισμού της αξίας των γηπέδων.


Και στους δύο νέους πίνακες των ακινήτων έχει προστεθεί αύξουσα αρίθμηση για τα ακίνητα, καθώς και αρίθμηση σε κάθε πληροφοριακή στήλη. 

Οι πληροφορίες για την θέση του ακινήτου οι οποίες εμφανίζονταν στο παλιό εκκαθαριστικό (νομός, δήμος, οδός ή θέση), έχουν ενοποιηθεί πλέον σε μία μόνο στήλη με την ένδειξη: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.

Κάτω από του πίνακες των ακινήτων ως τελευταίες πληροφορίες έχει προστεθεί πίνακας ΣΤ' με τα στοιχεία πληρωμής φόρου (Ποσό εφάπαξ πληρωμής, Ταυτότητα οφειλής, και δόσεις).

Δείτε εδώ το νέο εκκαθαριστικό όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ σε πλήρη ανάλυση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο