Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόταση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρήσεων

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
2014-2019

Έγγραφο συνόδου

B8-0929/2016

5.7.2016

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
σύμφωνα με το άρθρο 133 του Κανονισμού σχετικά με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη των επιχειρήσεων

Sophie Montel, Florian Philippot

B8-0929/2016

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

–  έχοντας υπόψη το άρθρο 133 του Κανονισμού του,

Α.  λαμβάνοντας υπόψη ότι όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν σήμερα πολιτικές που αποβλέπουν στη μείωση των κοινωνικών εισφορών των εργοδοτών και του φόρου επί των επιχειρήσεων, προκειμένου να αυξηθούν τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων·

Β.  λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές οι μειώσεις των επιβαρύνσεων χρηματοδοτούνται πιο συγκεκριμένα μέσω της αύξησης των δασμών και φόρων που επιβάλλονται στα νοικοκυριά ενώ οι μισθοί των εργαζομένων δεν αυξάνονται·

Γ.  λαμβάνοντας, εντούτοις, υπόψη ότι ακριβώς οι εργαζόμενοι διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην υλοποίηση του κέρδους της επιχείρησης. ότι η ενίσχυση της σχέσης μεταξύ του εργαζομένου και της επιχείρησης από τη φύση της μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν επίσης να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης·

1.  ζητεί από την Επιτροπή να εξετάσει με ποιους τρόπους θα μπορούσαν να ενισχυθούν οι μηχανισμοί συμμετοχής των εργαζομένων στα κέρδη της επιχείρησης.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο