Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τα αντισταθμιστικά μέτρα για την απώλεια του ΕΚΑΣ που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

28 Ιούλιου 2016 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Στη χθεσινή ομιλία του στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.) ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε και μια δέσμη μέτρων για την απώλεια του ΕΚΑΣ για χιλιάδες δικαιούχους.

Συγκεκριμένα:

- Θεσμοθέτηση της πλήρης απαλλαγής για όσους δικαιούχους υπήρξε μείωση, από την φαρμακευτική δαπάνη. Από εδώ και στο εξής δε θα πληρώνουν καθόλου για τα φάρμακά τους.

- Απαλλαγή όσων δικαιούχων χάνουν την παροχή ΕΚΑΣ από 30 ευρώ και άνω, από τη παρακράτηση του 6% για την εισφορά υγείας.

- Ένταξη, κατ εξαίρεση, όσων δικαιούχων έχουν απώλεια από 115 ευρώ και άνω, στο πρόγραμμά της Προπληρωμένης μηνιαίας κάρτας Αλληλεγγύης που θα αντιστοιχεί σε αγορές ύψους περίπου στο 1/3 της απολεσθείσας παροχής.

- Διατήρηση της ισόποσης παροχής του ΕΚΑΣ στους χρόνια πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%.

- Διατήρηση κατ΄ εξαίρεση της ισόποσης παροχής ΕΚΑΣ σε έναν από τους δύο συζύγους (αυτόν με το χαμηλότερο εισόδημα), σε περιπτώσεις όπου χάνεται και για τους δύο.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν άμεσα από τον επόμενο μήνα. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα αντισταθμίσουν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της απώλειας για δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους.
Για το τρέχον έτος έχει διασφαλιστεί πλήρως η παρούσα δέσμη παρεμβάσεων και στη κυβέρνηση ευελπιστούν ότι το ίδιο θα γίνει και για τα επόμενα δύο έτη, έως ότου οι απώλειες αντισταθμιστούν από την αύξηση της συντάξιμης αποδοχής για τους δικαιούχους, με την αρχή καταβολής της Εθνικής σύνταξης.

Ολόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού από εδώ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης