Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρ. Αλεξιάδης: «Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι μόδα να κλέβεις το κράτος» Τι ανέφερε για λογιστές - Δόσεις ΕΝ.Φ.Ι.Α.- Ληξιπρόθεσμα - Έσοδα - Αποδείξεις

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κος Τρ. Αλεξιάδης μίλησε στην εκπομπή της Φ. Μαυραγάνη "Τώρα ότι συμβαίνει" για αρκετά από τα θέματα που άπτονται τις αρμοδιότητάς του.

-Για τα έσοδα του εξαμήνου ανέφερε ότι είναι αυξημένα σε σχέση με το 2015 κατά 930 εκατομμύρια.

-Για τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανέφερε ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται κάθε μήνα, όμως αυτό που πρέπει όμως να βλέπουμε είναι ο ρυθμός της αύξησης - ο οποίος μειώνεται-  αλλά και το περιεχόμενο των ληξιπροθέσμων. Για παράδειγμα σε προηγούμενο μήνα ενώ η αύξηση των ληξιπροθέσμων ήταν στα 800 εκ., από αυτά τα 540 αφορούσαν την μη επιστροφή κρατικών ενισχύσεων από μια εταιρία. Συνεπώς πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη το περιεχόμενο της αύξησης των ληξιπροθέσμων, το οποίο μπορεί να μην αφορά φορολογικά έσοδα.

-«Η Δ.ΗΛΕ.Δ δουλεύει όλο το 24ωρο και πρέπει να τους συγχαρώ για τον αγώνα που δίνουν αυτή την περίοδο.»

-Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις: «Φέτος είχαμε κάποια προβλήματα, δεν ήταν όμως τόσο σοβαρά όσο τα προηγούμενα χρόνια.»

-Για τους λογιστές: «Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι οι λογιστές είναι οι άμισθοι συνεργάτες του υπ.Οικονομικών διότι έχουν αναλάβει ένα πολύ βαρύ έργο μετά την μετακίνηση αρμοδιοτήτων από τις φορολογικές υπηρεσίες στα λογιστικά γραφεία. Πολλές φορές αυτές οι υπηρεσίες έχουν μετακινηθεί χωρίς να υπάρχει και η αντίστοιχη αύξηση στις αμοιβές τους. Έχουμε μια διαρκή συνεργασία με τους λογιστές και τους φορείς τους και νομίζω ότι αυτό το έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές.»

-Για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και την επέκτασή τους μέχρι τον Φεβρουάριο, «είναι κάτι το οποίο προσπαθούμε και για να γίνει αυτό χρειάζεται αλλαγή του νόμου».

-Αυτές τις ημέρες γίνονται τα δοκιμαστικά του ΕνΦΙΑ, και αμέσως μετά γίνεται η εκκαθάριση.

-
Για τις επιστροφές φόρου το πρώτο εξάμηνο είμαστε αρκετά πάνω από τον στόχο του προϋπολογισμού (περίπου 120,130 εκατομμύρια).

-Σε ό,τι αφορά στη μην έκδοση αποδείξεων και το περιστατικό που είχε συμβεί με τον αναπληρωτή υπουργό που δεν του έδωσαν απόδειξη, ο κος Aλεξιάδης ανέφερε «Γίνονται και αυτά, γιατί υπάρχει ένα τεράστιο θράσος και ορισμένοι θεωρούν ότι είναι μόδα να κλέβεις το κράτος. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είναι θέμα του πολίτη να ζητάει απόδειξη, γιατί αλλιώς κλέβει το κράτος και κατά συνέπεια τον ίδιο τον πολίτη.»

-Για τις 100 δόσεις θετικές εξελίξεις έχουμε μόνο σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ασφαλιστικών εισφορών. Για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές οι 100 δόσεις έχουν τελειώσει.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο