Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέσα σε ένα μήνα οι αλλαγές στο μητρώο σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο

13 Ιούλιου 2016 Σχόλια
Μέσα σε ένα μήνα οι αλλαγές στο μητρώο σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN


Στο πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικ. που κατατέθηκε σήμερα, εκτός των άλλων υπάρχει και μια σημαντική αλλαγή που αφορά στην προθεσμία για τις μεταβολές στο μητρώο. Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο υπάρχει διάταξη που επεκτείνει το χρονικό περιθώριο για τις αλλαγές αυτές σε 1 μήνα (από 10 ημέρες), γεγονός που θα συμβάλλει στην πιο ομαλή διεκπεραίωση των συναλλαγών αυτών. Το χρονικό διάστημα των 10 ημερών ήταν ασφυκτικό και είχε επισημανθεί από καιρό από όλους τους συναδέλφους και τους συνδικαλιστικούς μας φορείς.

Εκτός αυτού, να τονίσουμε ότι προστέθηκε και διάταξη σχετικά με την μη ύπαρξη προθεσμίας για μεταβολές ατομικών στοιχείων φυσικών προσώπων που δεν αφορούν στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Η παρ. 4 του άρθρου 10 του Κ.Φ.Δ. βάσει των ανωτέρω αλλαγών διαμορφώνεται ως ακολούθως:

4. Ο φορολογούμενος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, υποχρεούται να ενημερώνει εγγράφως τη Φορολογική Διοίκηση εντός δέκα (10) ημερών για μεταβολές στην επωνυμία, το διακριτικό τίτλο, τη διεύθυνση κατοικίας ή τη διεύθυνση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, την έδρα, το αντικείμενο της δραστηριότητας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τις λοιπές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά το χρόνο της εγγραφής. Ο φορολογούμενος δεν μπορεί να επικαλείται έναντι της Φορολογικής Διοίκησης τις μεταβολές του προηγούμενου εδαφίου, μέχρι το χρόνο ενημέρωσής της. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα καθορίζονται ο τρόπος ενημέρωσης και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της παρούσας παραγράφου. 4. Ο φορολογούμενος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, υποχρεούται να ενημερώνει εγγράφως τη Φορολογική Διοίκηση εντός δέκα (10) ημερών εντός τριάντα (30) ημερών για μεταβολές στην επωνυμία, το διακριτικό τίτλο, τη διεύθυνση κατοικίας ή τη διεύθυνση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, την έδρα, το αντικείμενο της δραστηριότητας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τις λοιπές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά το χρόνο της εγγραφής. Η υποχρέωση ενημέρωσης για μεταβολές στα ατομικά στοιχεία φορολογούμενου φυσικού προσώπου, που δεν αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητά του δεν υπόκεινται σε προθεσμία.Ο φορολογούμενος δεν μπορεί να επικαλείται έναντι της Φορολογικής Διοίκησης τις μεταβολές του προηγούμενου εδαφίου των προηγούμενων εδαφίων, μέχρι το χρόνο ενημέρωσής της. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα καθορίζονται ο τρόπος ενημέρωσης και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της παρούσας παραγράφου.


Σημείωση: Εάν γίνει η οποιαδήποτε μεταβολή στις εν λόγω διατάξεις μέχρι την τελική ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα ενημερωθείτε άμεσα από τον κόμβο.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης