Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Β.Ε.Α.: «Κίνδυνος αποκλεισμού από το νέο Αναπτυξιακό για χιλιάδες μικρομεσαίους»

Γ.Τ. ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - ΒΕΑ

ΑΘΗΝΑ 23-6-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κίνδυνος αποκλεισμού από το νέο Αναπτυξιακό για χιλιάδες μικρομεσαίους

Τον κίνδυνο αποκλεισμού χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ένταξή τους στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, επισήμανε χθες, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλος Ραβάνης, κατά την διάρκεια ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης στο Επιμελητήριο, παρουσία του συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κου Γεωργόπουλου. 

Ο κ. Ραβάνης επισήμανε, ότι ο αναπτυξιακός νόμος στην πραγματική του διάσταση, φαίνεται να αποκλείει όλες εκείνες τις ομάδες- στόχους. «Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο – που ενώ στη βάση των διακηρύξεών του είναι στοχευμένο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις-, ελάχιστες εξ αυτών θα είναι σε θέση να υποβάλλουν φακέλους υποψηφιότητας, στη μοναδική κατηγορία ενισχύσεων που εμπίπτουν σύμφωνα με το άρθρο 5.2γ,δ». 

Σύμφωνα με τον κ. Ραβάνη, η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, αποκλείεται, καθώς «δεν πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής που θέτει ο νόμος, δηλαδή επενδύσεις με προϋπόθεση υπαγωγής 150.000 ευρώ για τις μικρές επιχειρήσεις και 100.000 ευρώ για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις». Ακόμη, ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α ανέφερε ότι υπάρχουν επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον προηγούμενο αναπτυξιακό νόμο, πήραν την προκαταβολή της χρηματοδότησης και μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί η επένδυση, με αποτέλεσμα να αποπληρώνουν μόνο τόκους στις τράπεζες. 

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κος Γεωργόπουλος, υπεραμύνθηκε του Αναπτυξιακού Νόμου, επισημαίνοντας ότι παρέχονται στους επιχειρηματίες φοροαπαλλαγές και υψηλές επιδοτήσεις, που φτάνουν και το 100% σε ειδικές περιπτώσεις. Μάλιστα ο ίδιος, ανέφερε ότι την επόμενη τετραετία, θα διατεθούν πόροι 4,5 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και χρηματοδοτήσεων παλαιότερων δράσεων, για την άμεση δημιουργία τουλάχιστον 32.000 νέων θέσεων απασχόλησης. 

Την απαισιοδοξία του για το εάν πραγματικά μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου θα στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξέφρασε και ο Α΄ αντιπρόεδρος του Β.Ε.Α Δημήτρης Τσάτσος, ο οποίος στην τοποθέτησή του, επισήμανε, ότι τα χρήματα που θα διατεθούν είναι μόλις 1,1 δισ. ευρώ – και ότι είναι λάθος να συναθροίζονται και να συνυπολογίζονται τα υπόλοιπα διαθέσιμα των προηγουμένων αναπτυξιακών νόμων ώστε το ποσόν να εμφανίζεται πάνω από 4 δις. - για την επόμενη τριετία, καθώς και ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να περιμένουν έως και επτά χρόνια για την αποπληρωμή τους. 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο