Ειδήσεις Στατιστικά - Μελέτες κόμβου

Νέο ασφαλιστικό: Πίνακες, αναλύσεις, συγκρίσεις και παράδοξα

Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN


Ο κόμβος από την πρώτη μέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο προέβη άμεσα στη σύνταξη πολλών χρηστικών πινάκων, άρθρων και αναλύσεων τόσο για τις αλλαγές που αφορούν στο μείζον θέμα του ασφαλιστικού όσο και στη φορολογική νομοθεσία. Μέσα από πλειάδα άρθρων παρουσιάστηκαν όλες οι αλλαγές, οι επιβαρύνσεις, αλλά και οι ελαφρύνσεις βάσει των νέων διατάξεων που προβλέπονται στο εν λόγω νομοσχέδιο.


Ι. Νέο ασφαλιστικό σε συνδυασμό με τις νέες φορολογικές διατάξεις

α) Αγρότες: Το νέο ασφαλιστικό - Συγκριτικοί πίνακες [Δείτε εδώ αναλυτικά]

β) Οι επιδράσεις του νέου ασφαλιστικού/φορολογικού στο εισόδημα λογιστών και ελεύθερων επαγγελματιών [Δείτε εδώ αναλυτικά]

γ) Εξανεμίζεται το διαθέσιμο εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών με το νέο ασφαλιστικό [Δείτε εδώ αναλυτικά]


ΙΙ. Νέες φορολογικές διατάξεις

α) Οι νέες κλίμακες για την φορολογία εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης και έκπτωσης φόρου  [Δείτε εδώ αναλυτικά]

β) Οι αλλαγές με σύγκριση νέων και παλιών διατάξεων [Δείτε εδώ αναλυτικά]

γ) Μισθωτοί - συνταξιούχοι - ελεύθεροι επαγγελματίες. Συγκριτικοί πίνακες με τις μεταβολές στο εισόδημα  [Δείτε εδώ αναλυτικά]

δ) Αγρότες. Συγκριτικοί πίνακες με τις μεταβολές στο εισόδημα [Δείτε εδώ αναλυτικά]

ε) Εισόδημα από ενοίκια. Συγκριτικοί πίνακες με τις μεταβολές στο εισόδημα [Δείτε εδώ αναλυτικά]

στ) Μερίσματα. Συγκριτικοί πίνακες με τις μεταβολές στο εισόδημα [Δείτε εδώ αναλυτικά]

 

ΙΙΙ. Παράδοξα και άλλα

α) Νέο ασφαλιστικό: Η «δημιουργική» αριθμητική του κ. Γ. Κατρούγκαλου - Εισφορές σε προσωπικές εταιρείες

β) Καταργείται το άρθρο 39 του ν. 2084/1992 (επιλογή ενός φορέα για τους νέους ασφαλισμένους)


 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο