Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Ε.Ε.Α.: Η Κυβέρνηση «κρύβεται» πίσω από τους δανειστές για το ασφαλιστικό

Αθήνα, 25 . 04 . 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ       
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ        
ΕΔΡΑ: Πανεπιστημίου 44 και Χαρ. Τρικούπη, Αθήνα 106 79
Τηλ:(+30) 210-3380200 Fax:(+30) 210-3380219        
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: Γούναρη 227, Άνω Γλυφάδα 16674
Τηλ.: 210-9609961 Fax: 210-9609964        
______________        
THE HELLENIC REPUBLIC        
ATHENS’ CHAMBER OF TRADESMEN        
HEAD OFFICE: 44 Panepistimiou st. and Har. Trikoupi, Athens 10679
Tel:(+30) 210-3380200 Fax:(+30) 210-3380219        
BRANCH: 227, Gounari st Ano Glyfada 166 74
Τel: 210-9609961 Fax: 210-9609964        
www.eea.gr  [email protected]        

Θέμα: «Η Κυβέρνηση "κρύβεται" πίσω από τους δανειστές για το Ασφαλιστικό».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τις ολέθριες συνέπειες που θα επιφέρει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζόμενους, ανέλυσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου στον Yπ. Εργασίας, σε έκτακτη συνάντηση που έγινε αμέσως μετά την κατάθεση του σχεδίου νόμου στη Βουλή.Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εκφράζοντας τις απόψεις ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων, τόνισε ότι το Ασφαλιστικό όπως το προωθεί η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θα είναι βιώσιμο μετά από μικρό χρονικό διάστημα, αλλά θα προκαλέσει μία σειρά αρνητικών εξελίξεων στην οικονομία και την κοινωνία. Με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, είναι βέβαιο ότι θα πολλαπλασιαστούν τα «λουκέτα» μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, θα χαθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, θα σημειωθεί έξαρση της «μαύρης» εργασίας και συνέπεια όλων αυτών θα είναι η μείωση των εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Άρα, όπως επεσήμανε στον αρμόδιο υπουργό, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν θα έχει επί της ουσίας κανένα όφελος για τη χώρα και βεβαίως για την επιχειρηματικότητα που πλήττεται βάναυσα τα τελευταία έξι χρόνια των μνημονίων και της ύφεσης.

Ο κ. Κατρούγκαλος στάθηκε στην πίεση που ασκούν οι δανειστές και όπως είπε, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήταν ένα από τα βασικά αιτήματα των Θεσμών, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης. Στις επισημάνσεις του Προέδρου του Ε.Ε.Α. ότι μπαίνουν στο στόχαστρο ακόμα μία φορά επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν στηρίξει την ελληνική οικονομία, ο υπουργός Εργασίας αρκέστηκε να απαντήσει ότι θα προστατευθούν όσο γίνεται τα χαμηλά εισοδήματα.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, διαπιστώνοντας την όλο και βιαιότερη φτωχοποίηση στην οποία οδηγείται το σύνολο της κοινωνίας, επισημαίνει ότι χωρίς την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, δεν υπάρχει καμία ελπίδα για αύξηση θέσεων εργασίας και για ανάκαμψη της αγοράς και της οικονομίας. Μπροστά στο ολοφάνερο αδιέξοδο, καλεί την Κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να προχωρήσει στις απαραίτητες βελτιώσεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης η οποία στην ουσία δεν είναι τίποτα άλλο από μία ακόμα φορολογική επιβάρυνση καθώς μειώνει δραματικά το εισόδημα εκείνων από τους οποίους η χώρα προσδοκά να συμβάλουν στην ανάπτυξη.   


ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Α.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο