Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα Λ.Σ.Α. για παράταση προθεσμίας υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων α' και β' τριμήνου 2016

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231. Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310, [email protected], www.lsa.gr

Προς:
Υπουργείο Οικονομικών
Διεύθυνση Ελέγχου
Τμήμα Ζ’- Κ.Φ.Α.Σ.

Κοινοποίηση:
• Υπουργό Οικονομικών, κο Τσακαλώτο Ευκλείδη
• Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κο Αλεξιάδη Τρύφωνα
• Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κο Πιτσιλή Γεώργιο
• Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κο Τριάρχη Πέτρο

Αθήνα, 13 Απριλίου 2016

Θέμα: «ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2016»

Αξιότιμοι κύριοι,

Δεδομένης της καταληκτικής ημερομηνίας 04/05/2016 για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων = του πρώτου τριμήνου 2016, σας παραθέτουμε το αίτημά μας και την πρότασή μας.

Δεδομένου ότι:
-αυτό τον μήνα λήγουν πολλές υποχρεώσεις για το πρώτο τρίμηνο του έτους 2016,
-μόλις άνοιξε το σύστημα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων και
-οι συγκεντρωτικές καταστάσεις του 2015 θα υποβληθούν τον Σεπτέμβριο του 2016

αιτούμαστε:

την παράταση για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων του πρώτου τριμήνου 2016, αλλά και δεύτερου τριμήνου 2016 τουλάχιστον έως τις 30/09/2016.

Όπως έχουμε εκφράσει πολλάκις και στο παρελθόν, η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων εξόδων αποτελεί μία επιπλέον άμισθη και χρονοβόρα διαδικασία στο ήδη επιβαρυμένο εργασιακό πρόγραμμα του λογιστή- φοροτεχνικού, από την οποία δεν προκύπτει καμία επιπλέον πληροφορία για τις οντότητες.

Ως εκ τούτου, ζητάμε να καταργηθούν οι ΜΥΦ εξόδων, εφόσον η κάθε οντότητα μπορεί να ενημερώνει
μαζί με τον Φ.Π.Α. τις συγκεντρωτικές πωλήσεις.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίτευξη οποιουδήποτε στόχου για την ανάπτυξη του επιχειρείν και κατά συνέπεια, την αύξηση των εσόδων που προκύπτουν από αυτό στη χώρα μας.

Σε αναμονή της άμεσης σχετικής ανακοίνωσής σας.


Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο