Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Βελτίωση και επέκταση της υπηρεσίας του ηλεκτρονικού παραβόλου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Αθήνα, 7 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Βελτίωση και επέκταση της υπηρεσίας του ηλεκτρονικού παραβόλου


Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τη Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ Α.Ε) και τους φορείς του Δημοσίου, βελτιώνει και επεκτείνει τη λειτουργικότητα της εφαρμογής του “e-παράβολο”, με σκοπό την απλούστερη και ταχύτερη έκδοση ηλεκτρονικών παραβόλων.

Από τα τέλη Μαρτίου 2016, οι πολίτες μπορούν με τη χρήση «τετραψήφιου κωδικού» να αναζητούν τον τύπο παραβόλου που επιθυμούν να εκδώσουν. Οι κωδικοί βρίσκονται στην εφαρμογή του “e-παράβολο” στην ιστοσελίδα www.gsis.gr. (Δείτε όλους τους τύπους παραβόλου και τους κωδικούς τους ανά φορέα σε μορφή pdf και xls). Οι φορείς του Δημοσίου θα ενημερώνουν τον πολίτη για τον κωδικό του απαιτούμενου κάθε φορά τύπου παραβόλου, ενώ απώτερος στόχος είναι η μείωση του πλήθους των διαφορετικών τύπων παραβόλων.

Στο πλαίσιο της απλοποίησης της όλης διαδικασίας εντάσσεται και η επέκταση της χρήσης των διαδικτυακών υπηρεσιών (web services) από τους φορείς, προκειμένου να πραγματοποιούν ταχύτερα τη δέσμευση ηλεκτρονικών παραβόλων μέσω των δικών τους πληροφοριακών συστημάτων, τα οποία θα επικοινωνούν απευθείας με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι σήμερα, 50 φορείς του Δημοσίου προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να εκδίδουν ηλεκτρονικά παράβολα και να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές πληρωμές. Το Β’ εξάμηνο του 2015, εντάχθηκαν στην εφαρμογή νέες κατηγορίες πληρωμών για παράβολα των ΚΤΕΟ (δημόσιων και ιδιωτικών), της Γ.Γ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ τον Μάρτιο του 2016 ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr, των ΚΕΠ και των Τραπεζών έχουν συνολικά διατεθεί πάνω από πέντε εκατομμύρια e-παράβολα, ενώ μόνο το 2015, πραγματοποιήθηκαν συναλλαγές ύψους 147 εκατ. Ευρώ. Στην ενότητα Δημόσια Δεδομένα/Στατιστικά/e-παράβολο, παρουσιάζονται αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία συναλλαγών και πλήθους e-παραβόλων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο