Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα εφαρμογή από το Γ.Ε.ΜΗ. για την δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων με τα Ε.Λ.Π.

Στα πλαίσια ενημέρωσης για θέματα ΓΕΜΗ, το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών διοργάνωσε εχθές, Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, ενημερωτική εκδήλωση στο μέγαρο του ΕΒΕΑ.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και ο κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, Πρόεδρος του ΟΕΕ.

Ο κ. Γεώργιος Γεωργακόπουλος, Ειδικός Σύμβουλος ΕΒΕΑ-Συντονιστής ΓΕΜΗ, έκανε μια συνοπτική ιστορική αναδρομή για το ΓΕΜΗ, τις υπηρεσίες που παρέχει και μια ιδιαίτερα χρήσιμη αναφορά στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύονται στο ΓΕΜΗ σύμφωνα με τα ΕΛΠ ανά κατηγορία οντότητας.

Η κα Γιώτα Αθανασίου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης ΜΗΤΡΩΩΝ -ΓΕΜΗ και ΑΥΠΣ, ΕΒΕΑ, παρουσίασε ερωτήματα σχετικά με θέματα διαδικαστικά του ΓΕΜΗ (λύσεις εταιρειών, θέση σε  εκκαθάριση κλπ.) τα οποία θα αναρτηθούν ως συχνές ερωτήσεις.

Ο κ. Κωνσταντίνος Μανούσος, Οικονομικός Επόπτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας μίλησε για τα ΕΛΠ και τα προβλήματα εναρμόνισης  με την φορολογική νομοθεσία.

Ενημέρωσε επίσης τους παρευρισκόμενους ότι το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητά από τον Υπουργό κ. Τσακαλώτο την προαιρετική εφαρμογή των ΕΛΠ για το 2015.

Τέλος ο κ. Γιώργος Σουρμελής, Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης ΚΕΕΕ- Ανάπτυξη Εφαρμογών ΓΕΜΗ, παρουσίασε την νέα εφαρμογή για την καταχώριση των Οικονομικών Καταστάσεων των επιχειρήσεων οι οποίες θα δημοσιεύσουν τις οικονομικές τους καταστάσεις σύμφωνα με τα ΕΛΠ.

Η νέα ηλεκτρονικής εφαρμογή του ΓΕΜΗ θα τεθεί σε λειτουργία τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό οι χρήστες θα εισάγουν αρχικά τα στοιχεία της εταιρίας που προσδιορίζουν το μέγεθος της οντότητας  βάσει ελληνικών λογιστικών προτύπων, και στην συνέχεια η εφαρμογή θα "ανοίγει" τα ανάλογα πεδία για τις απαιτούμενες καταχωρίσεις.


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΕΜΗ ΕΛΠ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο