Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέχρι τέλος Ιουνίου η υποβολή των δηλώσεων και έως 8 δόσεις ο φόρος

28 Μάρτιου 2016 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Τόσο η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, όσο και ο αριθμός των δόσεων καταβολής του φόρου, προφανώς θα αλλάξουν τις επόμενες ημέρες, αφού ήδη ετοιμάστηκε νέα τροπολογία από τα αρμόδια στελέχη του υπουργείου. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της νέας αυτής τροπολογίας που θα κατατεθεί —εκτός απροόπτου— στο νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής, το υπ. Οικονομικών προσανατολίζεται στην αλλαγή του αριθμού των δόσεων καταβολής του φόρου.

Σύμφωνα με τους τελευταίους σχεδιασμούς του Υπ. Οικ., ο μέγιστος αριθμός των δόσεων θα είναι οκτώ και θα μειώνεται ανάλογα με τον μήνα υποβολής της δήλωσης (π.χ. εάν η δήλωση υποβληθεί τον Απρίλιο οι δόσεις θα εκκινούν από το τέλος Μαΐου και θα λήγουν 31.12.2016, ενώ εάν η δήλωση υποβληθεί τον Μάιο οι δόσεις θα εκκινούν από το τέλος Ιουνίου και θα λήγουν πάλι στο τέλος του έτους). Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ανοίξει στην  καλύτερη των περιπτώσεων στο τέλος της εβδομάδας, δηλαδή μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και τη δημοσίευση του νόμου στο Φ.Ε.Κ. Βέβαια, κρατάμε μικρό καλάθι γιατί η Διοίκηση είναι ικανή να ανοίξει το σύστημα νωρίτερα —για επικοινωνιακούς λόγους— ακόμη και χωρίς την δυνατότητα εκκαθάρισης.

Το Υπ. Οικονομικών αν και δεν έχει αποφασίσει ακόμα την καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων φυσικών προσώπων, σκέφτεται σαν επικρατέστερη ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2016, θέλοντας έτσι να δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες, αλλά και στους επαγγελματίες του χώρου να υποβάλλουν τις δηλώσεις μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, αφού ήδη υπάρχει καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής αυτών. Να τονίσουμε ότι η ημερομηνία αυτή έχει απαιτηθεί σχεδόν από το σύνολο των φορέων του κλάδου.

Σχετικά με το θέμα της σιωπηρής παράτασης της 5ης και 6ης Σεπτεμβρίου 2015 και τα πρόστιμα που στέλνονται από τις Δ.Ο.Υ. το τελευταίο διάστημα,  το υπ. Οικονομικών έχει υπόψιν του το θέμα και σύντομα θα έχουμε νεώτερα.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης