Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Αποτελέσματα της 1ης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας Αντιπροσώπων και Προέδρων Ενώσεων-Μελών αναφορικά με την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34 - Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.pofee.gr

Αθήνα,  24 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Αποτελέσματα της 1ης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας Αντιπροσώπων και Προέδρων Ενώσεων-Μελών αναφορικά με την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων»


Επικυρώθηκε και υιοθετήθηκε, στις 11 Μαρτίου, στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά την διαδικασία η πλειοψηφούσα πρόταση βάσει του αποτελέσματος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μεταξύ των Αντιπροσώπων και των Προέδρων των Ενώσεων-Μελών, που έγινε στο τέλος Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στην ψηφοφορία που αποτελούσε την 1η πρόσκληση για κατάθεση και καταγραφή της γνώμης  αλλά και των αντίστοιχων προτάσεων των ερωτηθέντων στην κεντρική πρόταση του Προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για «αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων ως μέτρο πίεσης για το νέο προτεινόμενο ασφαλιστικό» υπήρξε μεγάλη συμμετοχή.

Συγκεκριμένα σε ποσοστά:

Από τους Αντιπροσώπους ανταποκρίθηκε το 72,8% ενώ από τους Προέδρους των Ενώσεων-Mελών το 73,8%.

Από αυτούς συμφώνησαν  στην πρόταση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας για αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από τους Αντιπροσώπους το 90,37%, και από τους Προέδρους το 96,77%, ενώ από τις διαφορετικές επιλογές ως προς την διάρκεια της αποχής προκρίθηκε αυτή να είναι κυλιόμενη με ανανέωση ανά εβδομάδα με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (Αντιπρόσωποι: 60,43%, Πρόεδροι: 61,29%)

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. λαμβάνοντας υπ’όψη την γνώμη των Αντιπροσώπων και των Ενώσεων της και έχοντας εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα του νέου ασφαλιστικού και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στον κλάδο μας και στο σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων, αποφάσισε στη συνεδρίαση της 11 Μαρτίου 2016 τα εξής:

α. Tην κυλιόμενη αποχή από την σύνταξη και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όλων των φορολογουμένων από το άνοιγμα του συστήματος υποβολής των δηλώσεων του Taxis με μέριμνα εξαίρεσης κάποιων ειδικών περιπτώσεων.

β. Να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις Δ Ο Υ της χώρας την μέρα που θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Τaxis.

Με την παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. τάσσεται, με την καταγεγραμμένη πλέον σύμφωνη γνώμη των Μελών της, στο πλευρό του υπόλοιπου Κλάδου αλλά και του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως εποπτικού φορέα  για θέματα του Κλάδου μας και συνεχίζει να δίνει το παρόν στις διαβουλεύσεις των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων με την Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια για την απόσυρση ή την ουσιαστική τροποποίηση, μέσα από διαβούλευση, του αναγκαίου νέου  ασφαλιστικού.


Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος    
Καμπάνης Βασίλειος    

ο Γενικός Γραμματέας
Σταυρουλάκης Κων/νος

ο Α’ Αντιπρόεδρος    
Μουζάκης Αντώνιος    

ο Β’ Αντιπρόεδρος
Πάτσιας Χρήστος

ο Οικονομ. Επόπτης    
Καρκαντός Γεώργιος    

η Αν. Γεν. Γραμματέας
Τσιώρα Ανδρομάχη

ο Εφ. Δημ. Σχέσεων    
Χριστόπουλος Γεώργιος

τα Μέλη
Πανίδης Αβραάμ
Πατέλης Νικόλαος
Γρηγορίου Θωμάς
Σιδερίδης Αστέριος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο