Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οι δράσεις της Γ.Γ.Δ.Ε. για το 2016 και ο απολογισμός του 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Φεβρουάριος 2016

Σημείωμα Γενικού Γραμματέα

Έχω την τιμή να παρουσιάσω τον απολογισμό της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τη χρονιά που πέρασε και τον προγραμματισμό των δράσεών της για τη χρονιά που ήδη διανύουμε. Η έκδοση της παρούσας έκθεσης εξυπηρετεί τριπλό σκοπό. Πρώτον, εφαρμόζεται η αρχή της λογοδοσίας μέσω της συζήτησης επί των πεπραγμένων που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο. Δεύτερον, εξυπηρετείται η διαφάνεια, καθώς όλες οι σημαντικές πληροφορίες για τη δράση του Οργανισμού είναι διαθέσιμες στους πολίτες. Τρίτον, ο απολογισμός αυτός βοηθά εμάς τους ίδιους, που υπηρετούμε τη Γ.Γ.Δ.Ε., να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας και να στοχεύσουμε ψηλότερα για το μέλλον.

Το 2015 η Γ.Γ.Δ.Ε. κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλαπλές προκλήσεις, ωστόσο χάρη στις προσπάθειες των στελεχών της ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά στην αποστολή της.

Το 2016 στοχεύουμε στη βελτίωση της απόδοσης του Οργανισμού, στην αναβάθμιση του επιπέδου λειτουργίας μας και στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Τα παραπάνω επιδιώκουμε να επιτευχθούν μέσω της υλοποίησης των στόχων και των δράσεων που έχουν διατυπωθεί στο επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο 2016-2020 και εξειδικεύονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γενικής Γραμματείας για το 2016. Έχω την πίστη ότι, σε συνεργασία με το προσωπικό και με την υποστήριξη των πολιτών θα αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του εξωτερικού περιβάλλοντος και θα επιτύχουμε τη δημιουργία μιας πιο αξιόπιστης, δίκαιης και αποτελεσματικής φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων
Γιώργος Πιτσιλής


Εισαγωγή

Η ετήσια έκθεση απολογισμού και προγραμματισμού των δραστηριοτήτων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων συντάσσεται στο πλαίσιο της υποχρέωσης λογοδοσίας έναντι των αρμόδιων Οργάνων της Πολιτείας, αλλά και των πολιτών γενικότερα. Υποβάλλεται στη Βουλή των Ελλήνων και συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις της υποπαραγράφου Ε2, παρ. 3, περ. γ του Ν. 4093/2012. Σκοπός της είναι η παροχή ενημέρωσης, κατά τρόπο υπεύθυνο και αμερόληπτο, για το έργο που επιτελέστηκε κατά το έτος 2015, καθώς και για τα συμπεράσματα που προκύπτουν από το έργο αυτό, αναφορικά με τη λειτουργία των Υπηρεσιών της Γ.Γ.Δ.Ε. Ο επικεφαλής της Γ.Γ.Δ.Ε. είναι υπεύθυνος για την κατάρτιση της ετήσιας στοχοθεσίας του Οργανισμού μέσω του Ετήσιου Επιχειρησιακού Σχεδίου, η δε απολογιστική έκθεση έρχεται να συμπληρώσει την ανωτέρω αρμοδιότητα μέσω της ανάλυσης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων της στοχοθεσίας.

Την ευθύνη για τη σύνταξη της παρούσας έκθεσης έχει η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικής Διοίκησης (Δ.Σ.Σ.Ο.Δ.).

Η έκθεση διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες.

Στην πρώτη περιγράφονται η αποστολή, οι σκοποί, οι αρμοδιότητες και η διάρθρωση της Γ.Γ.Δ.Ε., έτσι ώστε αφενός να καταστεί κατανοητός ο ρόλος και ο τρόπος λειτουργίας της και αφετέρου να παρουσιαστούν οι βασικές συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργεί.

Στη δεύτερη ενότητα γίνεται η καταγραφή των πεπραγμένων για το 2015, ανά τομέα δράσης.

Τέλος, στην τρίτη ενότητα παρουσιάζεται ο προγραμματισμός των σημαντικότερων στόχων και των κυριότερων δράσεων και έργων για το 2016, σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της Γ.Γ.Δ.Ε.


Απολογιστική Έκθεση Γ.Γ.Δ.Ε. για το 2015 και προγραμματισμός δράσεων και έργων για το 2016


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΓΔΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΕΦΚΑ
  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο