Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΤΕΑ - Βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2015

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
1. Για τους συνταξιούχους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΤΟΜΕΩΝ, ΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ που εντάχθηκαν στο ΕΤΕΑ, τα ποσά των συντάξεων και των φόρων είναι προσυμπληρωμένα στη φόρμα της φορολογικής τους δήλωσης από το ΤΑΧΙS/ΓΓΠΣ.

2. Οι συνταξιούχοι του ΕΤΕΑ θα μπορούν να εκτυπώνουν για προσωπική χρήση τις βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2015 από τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.etea.gov.gr και www.idika.gr, επιλέγοντας ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΤΕΑ. Η ανάρτηση των βεβαιώσεων, ανά πρώην Ταμείο-Τομέα-Κλάδο και Λογαριασμό, θα γίνεται σταδιακά.

Ειδικά οι συνταξιούχοι του τ. ΕΤΕΑΜ θα εκτυπώνουν τις βεβαιώσεις από τις ίδιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις επιλέγοντας ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

3. Οι συνταξιούχοι των πρώην Ταμείων, Τομέων, Λογαριασμών: ΕΛΕΜ – ΤΑΠΤΠ –ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ, θα μπορούν να παραλαμβάνουν, για προσωπική χρήση, τις βεβαιώσεις φορολογικού έτους 2015 από τις Τράπεζες, με τη διαδικασία που ίσχυε και κατά τα παρελθόντα έτη.

4. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΤΕΑ.

Οδηγίες για την εκτύπωση Βεβαιώσεων Αποδοχών
 για τους συνταξιούχους του ΕΤΕΑ

Η αναζήτηση της Βεβαίωσης Αποδοχών για τους συνταξιούχους του ΕΤΕΑ, στη σελίδα https://www.idika.org.gr/FORB_TEADY/ της ΗΔΙΚΑ, γίνεται με έναν από τους δύο τρόπους:


Α
Αναζήτηση με χρήση των στοιχείων:

 


Β
Αναζήτηση με χρήση των στοιχείων:


1. Αριθμός Λογαριασμού ΙΒΑΝ

2. ΑΦΜ

3. ΑΜΚΑ


ή


1. Αριθμός Μητρώου Συνταξιούχου

2. ΑΦΜ

3. ΑΜΚΑ


Α. Αναζήτηση μέσω Αριθμού Λογαριασμού ΙΒΑΝ, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Στην επιλογή «Τρόπος αναζήτησης» επιλέγετε το «Αναζήτηση μέσω (IBAN-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ)».

Στο πεδίο «Αριθμός Λογαριασμού IBAN» εισάγετε τον αριθμό ΙΒΑΝ του λογαριασμού σας. Μπορείτε, αν θέλετε, να εισάγετε μόνο τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ψηφία του. Για παράδειγμα, αν ο λογαριασμός σας ΙΒΑΝ είναι: GR16 0110 0400 0000 0401 2345 678, μπορείτε να εισάγετε μόνο το 12345678.

Στο πεδίο «Αριθμός Φορολογικού Μητρώου» εισάγετε τον ΑΦΜ σας.

Στο πεδίο «ΑΜΚΑ» εισάγετε τον ΑΜΚΑ σας.Στην ενότητα «Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης» πληκτρολογείτε στο πεδίο «Εισάγετε το λεκτικό» τους χαρακτήρες (προσοχή να είναι το πληκτρολόγιο γυρισμένο στα Αγγλικά), όπως ακριβώς τους βλέπετε στην εικόνα που βρίσκεται στα αριστερά του.

Οι χαρακτήρες αυτοί είναι τυχαίοι και κάθε φορά είναι διαφορετικοί. Θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτούς ακριβώς που σας έχει εμφανίσει, όπως το κάτωθι τυχαίο παράδειγμα:Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, πατήστε το κουμπί «Αναζήτηση».Στη συνέχεια ανοίγει μια νέα σελίδα, στην οποία υπάρχει ο σύνδεσμος για να κατεβάσετε και στη συνέχεια να εκτυπώσετε τη βεβαίωσή σας.Β. Αναζήτηση μέσω Αριθμού Μητρώου Συνταξιούχου, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ

Στην επιλογή «Τρόπος αναζήτησης» επιλέγετε το «Αναζήτηση μέσω (ΑΜΣ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ)».Στο πεδίο «Φορέας σύνταξης» επιλέγετε το φορέα από τον οποίο λαμβάνετε την επικουρική σας σύνταξη.Στο πεδίο «Αριθμός Μητρώου Σύνταξης» εισάγετε τον Αριθμό Μητρώου Σύνταξης που έχετε στο Φορέα, όπως ακριβώς αναφέρεται στην περσινή σας Βεβαίωση Αποδοχών ή σε πρόσφατο Ενημερωτικό Σημείωμα.

Σημείωση: Εισάγετε ΜΟΝΟ τους αριθμούς (ΟΧΙ  γράμματα, σύμβολα ή κενά).Στο πεδίο «Αριθμός Φορολογικού Μητρώου» εισάγετε τον ΑΦΜ σας.Στο πεδίο «ΑΜΚΑ» εισάγετε τον ΑΜΚΑ σας.Στην ενότητα «Κωδικός Οπτικής Επιβεβαίωσης» πληκτρολογείτε στο πεδίο «Εισάγετε το λεκτικό» τους χαρακτήρες (προσοχή να είναι το πληκτρολόγιο γυρισμένο στα Αγγλικά), όπως ακριβώς τους βλέπετε στην εικόνα που βρίσκεται στα αριστερά του.

Οι χαρακτήρες αυτοί είναι τυχαίοι και κάθε φορά είναι διαφορετικοί. Θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτούς ακριβώς που σας έχει εμφανίσει, όπως το κάτωθι τυχαίο παράδειγμα:Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, πατήστε το κουμπί «Αναζήτηση».Στη συνέχεια ανοίγει μια νέα σελίδα, στην οποία υπάρχει ο σύνδεσμος για να κατεβάσετε και στη συνέχεια να εκτυπώσετε τη βεβαίωσή σας.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο