Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Διαμαρτυρία Κ. Κόλλια για την εξαίρεση των λογιστών από τις εκπτώσεις του ασφαλιστικού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 210 5203922  , FAX: 5202903,  e-mail: [email protected]

Αθήνα, 11-02-2016 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή Προέδρου ΟΕΕ Κ. Κόλλια στον Γ. Κατρούγκαλο


Tην έντονη αντίδραση και αγανάκτηση των οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών εκφράζει με επιστολή του προς τον υπουργό εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας. Στην επιστολή η οποία κοινοποιείται στο γραφείο του Πρωθυπουργού και στα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη ο κ. Κόλλιας διατυπώνει την έκπληξή του για το γεγονός ότι το υπουργείο εργασίας απέκλεισε τους οικονομολόγους και λογιστές – φοροτεχνικούς από την νέα πρόταση που κατέθεσε προς τους επιστημονικούς φορείς, δημιουργώντας έτσι επιστήμονες ελευθέρους επαγγελματίες δύο ταχυτήτων.

Επισυνάπτεται αναλυτικά το κείμενο της επιστολής.


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2105203922
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡAΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12-14 Τ.Κ. 10563 Αθήνα, Τηλ. 5229457 / 5229597 TELEFAX. 5227300

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2016
Αρ. πρωτ. Φ/1/1036

Προς τον
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο

Κοινοποίηση
-Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Αλέξιο Τσίπρα
-Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
-Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο
-Αν. Υπουργό Οικονομικών
κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη
- ΓΓ Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Νικόλαο Φράγκο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Από την πρώτη στιγμή, ως Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, έχουμε δηλώσει την αντίθεσή μας στο νέο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, που προωθεί η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εν είδη κεφαλικού φόρου.

Προσήλθαμε καλόπιστα στο διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, και, στη συνέχεια, δηλώσαμε ότι δεν μπορούμε να τον συνεχίσουμε, αφού δε μας δίνονται τα απαραίτητα και πλήρως κοστολογημένα στοιχεία, ώστε να έχουμε μια βάση συζήτησης.

Το υπουργείο Εργασίας, τελικά, παρουσίασε μια βελτιωτική - κατά την άποψή του - πρόταση, με εκπτώσεις στους συντελεστές. Μόνο, που - προς μεγάλη μας έκπληξη - διαπιστώσαμε ότι η πρόταση αυτή δεν περιλαμβάνει τους οικονομολόγους και λογιστές - φοροτεχνικούς! Δηλαδή, κύριε υπουργέ, θεωρείτε ότι οι οικονομολόγοι είναι διαφορετικού είδους ελεύθεροι επαγγελματίες;

Με ποια λογική, κύριε Κατρούγκαλε, δημιουργείτε ακόμα μία ταχύτητα στους επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες;

Πόθεν προκύπτει ότι οι οικονομολόγοι και οι φοροτεχνικοί πρέπει να τυγχάνουν διαφορετικής - μη ευνοϊκής - μεταχείρισης από την Πολιτεία;

Ως Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, εκφράζουμε την αγανάκτηση και την έντονη διαμαρτυρία μας, μόνο και μόνο για το γεγονός του αποκλεισμού μας, παρόλο που το σύνολο των επιστημονικών φορέων είμαστε αντίθετοι σε κάθε είδους έκπτωση.

Ξεκαθαρίζω, επαναλαμβάνοντας τη θέση μας ότι η προσέγγισή σας να προτείνετε μεταβατική εφαρμογή του συγκεκριμένου κεφαλικού φόρου δεν αποτελεί βάση συζήτησης, σε καμία περίπτωση.

Διότι, δε συζητάμε για το πότε θα εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος και δυσβάσταχτος φόρος.

Δε συζητάμε για το αν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα βάλουν λουκέτο φέτος, του χρόνου, ή σε μια τριετία.

Συζητάμε για το πώς μπορούμε να περάσουμε σε ένα νέο σύστημα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, με απόλυτα ρεαλιστικές παραμέτρους και προβλέψεις.

Για να γίνει, όμως, αυτό, απαιτούνται απολύτως συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από την πλευρά σας.

Με επικοινωνιακά τερτίπια και με προσπάθεια να χρυσώσετε το χάπι, διάλογος δε γίνεται, κύριε Κατρούγκαλε.

Και, μας λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός πως κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε το πρόβλημα, που δημιουργείτε με την πρότασή σας, όταν και εσείς ανήκετε στην ίδια κατηγορία ασφαλισμένων.

Φαίνεται, όμως, ότι, από την υπουργική καρέκλα, η οπτική των πραγμάτων είναι διαφορετική.

Με τιμή

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ
Κωνσταντίνος Β. Κόλλιας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο