Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Γ.Σ.Ε.Ε.: «Προσχηματική η αίτηση διατύπωσης γνώμης της ΟΚΕ για το ασφαλιστικό»

ΓΣΕΕ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

10/2/16

ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΟΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Επιστολή στο σύνολο των φορέων που ορίζουν εκπροσώπους στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία με την επιστολή της ζητά από τους φορείς, να μην νομιμοποιήσουν την κυβερνητική αυθαιρεσία, με δεδομένο το γεγονός ότι η αίτηση διατύπωσης γνώμης από την ΟΚΕ για το προσχέδιο του ασφαλιστικού, είναι προσχηματική, δεν έχει προηγηθεί κανένας ουσιαστικός διάλογος και το νομοσχέδιο εισάγεται την ώρα που το σύνολο των παραγωγικών τάξεων της χώρας ζητά την απόσυρσή του.

Η ΓΣΕΕ, όπως ήδη είναι γνωστό, έχει προχωρήσει στην απόσυρση των εκπροσώπων της από την ΟΚΕ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ακολουθεί η επιστολή της Συνομοσπονδίας

Προς
Την ΟΚΕ, Υπόψιν Πρόεδρου
Την ΑΔΕΔΥ
Τον ΣΕΒ
Τη ΓΣΕΒΕΕ
Την ΕΣΕΕ
Τον ΣΕΤΕ
Την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών
Την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών
Το Σύνδεσμο Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (Σ.Α.Τ.Ε.)
Την Ομοσπονδία Κατασκευαστών−Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΜ.Κ.Ο.Ε.Ε.)
Την Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑ.ΣΕ.ΓΕ.Σ.)
Τη Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδος (ΓΕ.ΣΑ.ΣΕ.)
Τη Συντονιστική Επιτροπή Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας
Τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
Την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας,
Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών
WWF Hellas και GREENPEACE
Την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία
Τον Πολιτικό Σύνδεσμο Γυναικών
Την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας
Την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας

Θέμα: Προσχηματική η αίτηση διατύπωσης Γνώμης της ΟΚΕ για το ασφαλιστικό.


Η ΓΣΕΕ ενημερώθηκε από τον Τύπο ότι εισήχθη στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για τη διατύπωση Γνώμης «προσχέδιο νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση», το περιεχόμενου του οποίου συνεχίζει ν’αποτελεί ζήτημα αιχμής τόσο στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους δανειστές, όσο και για τις παραγωγικές τάξεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, που ζητούν την απόσυρσή του και τη διεξαγωγή διαλόγου από μηδενική βάση.

Η τυπική και ουσιαστική εκκρεμότητα ως προς το οριστικό περιεχόμενο των προωθούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, σε συνδυασμό με το έλλειμμα ουσιαστικού κοινωνικού διαλόγου με τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς εκπροσώπησης των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, τόσο σε επίπεδο διαδικασίας όσο και επίπεδο λήψης υπόψη των θέσεών τους, καταδεικνύουν τον προσχηματικό χαρακτήρα της αίτησης διατύπωσης Γνώμης από την ΟΚΕ.

Ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες οφείλει να είναι διαρκής, έμπρακτος και απαρέγκλιτος, σε πείσμα όλων των παρεμβάσεων ακόμα και στην καρδιά της έννοιας της συλλογικής εκπροσώπησης και αυτονομίας, που οδήγησαν, όπως γνωρίζετε, στην απόσυρση των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ από την ΟΚΕ.

Ως εκ τούτου, απευθυνόμαστε στο σύνολο των φορέων που ορίζουν εκπροσώπους στην ΟΚΕ και καλούμε να μην νομιμοποιήσουν την κυβερνητική αυθαιρεσία – καθόσον οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν μετέχουν στην ΟΚΕ -, ως πράξη θωράκισης του ρόλου των οργανώσεών μας, αλλά και της κοινωνίας στο σύνολό της, από τέτοιες πρακτικές υποβάθμισης της ουσίας του κοινωνικού διαλόγου και της κοινωνικής διαπραγμάτευσης.

Για τη ΓΣΕΕ

Ο Πρόεδρος ​ ​
Γιάννης Παναγόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Κιουτσούκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο