Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Αποστολή του προσχεδίου νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην ΟΚΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 9-2-2016

Αποστολή του προσχεδίου νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην ΟΚΕ

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απέστειλε το προσχέδιο νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) προκειμένου να διατυπώσει γνώμη επ’ αυτού. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΟΚΕ κ. Γ. Βερνίκο, η οποία συνοδεύει το προσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«… Ακριβώς επειδή η ΟΚΕ αποτελεί το συνταγματικά θεσμοθετημένο βήμα κοινωνικού διαλόγου, θέτουμε υπόψη σας, προκειμένου να διατυπώσετε γνώμη, το προσχέδιο του νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Βεβαίως, το εν λόγω προσχέδιο δεν είναι τελικό, εφόσον η οριστική του μορφή θα εξαρτηθεί τόσο από τον διάλογο με την κοινωνία που ήδη διεξάγει η κυβέρνηση, όσο και από την διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς.

Θεωρούμε, εντούτοις, τη συμβολή της ΟΚΕ και στο παρόν στάδιο ιδιαίτερα σημαντική ώστε ο διάλογος αυτός να έχει νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και επιστημονικό χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό θα θέσουμε υπόψη σας και όλες τις μεταγενέστερες βελτιωτικές προτάσεις προς συζήτηση που έχει ήδη απευθύνει το Υπουργείο μας στους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς…».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο