Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Πρόσκληση στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου από την Πανεπιστημονική

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
http://www.dpk-o.gr/

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΟΥΤΕ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Η κυβέρνηση με το προτεινόμενο σχέδιο-λαιμητόμο:

-Εισηγείται νέες σημαντικές περικοπές σε όλες τις συντάξεις.

-Επιβάλλει νέες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών και τσακίζει κυριολεκτικά τους αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους με χαμηλά εισοδήματα  και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι.

-Ολοκληρώνει το έγκλημα του ασφαλιστικού συστήματος με την κλοπή των αποθεματικών των ταμείων μετά το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το κούρεμα του PSI.

Προκαλεί όταν ισχυρίζεται ότι τα μέτρα δήθεν προστατεύουν τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα.

Εμπαίζει το λαό όταν προβάλει τις προτάσεις του ΔΝΤ και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ως σωτηρία, γνωρίζοντας ότι αυτές οι προτάσεις όπως και της ΕΕ γράφουν τον επικήδειο για το ασφαλιστικό, στον βωμό της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Μετατρέπουν την ασφάλιση σε πλήρως ανταποδοτική.

Είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων  που στόχο έχουν  την πλήρη μεταφορά του κόστους της ασφάλισης στις πλάτες των εργαζόμενων.  

Η ανταποδοτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυτοχρηματοδότηση των ταμείων απ’ τους εργαζόμενους με συνεχείς μειώσεις των συντάξεων και συνεχείς αυξήσεις των εισφορών για να «βγαίνει» ολογαριαμός.

Η πολιτική της ανταποδοτικότητας αποτελεί στρατηγικό στόχο της ΕΕ και προωθείται από όλες τις κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες, προκειμένου να απαλλαγούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι από τις ασφαλιστικές εισφορές και παράλληλα να ελαττωθεί σημαντικά το «βάρος» συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση.

Για αυτό το λόγο τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν την ενεργό στήριξη του ΣΕΒ, των υπόλοιπων εργοδοτικών φορέων και της ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να ρίξει τη  «χαριστική βολή» στην κοινωνική ασφάλιση, να ολοκληρώσει τη «βρώμικη» δουλειά που ξεκίνησαν οι προηγούμενες.

Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι οικονομολόγοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ιδιαίτερα όσοι μισθωτοί εργάζονται με το καθεστώς Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών, το «μπλοκάκι»,  έχουν μόνο ένα δρόμο:

Συσπείρωση και οργάνωσή στις Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ σε κάθε συνδικάτο, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και στην Επιτροπή Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ σε αυτοαπασχολούμενους λογιστές-φοροτέχνες κόντρα στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Μόνο σε αυτό τον δρόμο αποκτά πραγματικό νόημα το «πάμε όλοι μαζί». Στο δρόμο της Λαϊκής Συμμαχίας.

Μόνα αιτήματα που υπηρετούν τα συμφέροντά μας είναι:

-Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ όλο το σχέδιο-καρμανιόλα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Δεν διορθώνεται, δεν βελτιώνεται!

-Δημόσια, Υποχρεωτική και καθολική ασφάλιση, δουλειά για όλους, δωρεάν υγεία για όλο το λαό!

-Να πληρώσει την κρίση το κεφάλαιο!

Απαιτείται ΤΩΡΑ να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας να αποτρέψουμε τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-μονοπωλίων.

Είναι φανερό ότι με τον βασικό άξονα των σχεδιασμών της κυβέρνησης και της ΕΕ συμφωνούν οι ηγεσίες των επιστημονικών φορέων, καθώς:

-Αποδέχονται το ανταποδοτικό-κεφαλαιοποιητικό σύστημα.

-Συμφωνούν με τη σύνδεση εισφορών με το εισόδημα και των παροχών- συντάξεων με τις εισφορές, με τρόπο που οδηγεί σε μειωμένες συντάξεις και ενίσχυση τις ανταποδοτικότητας.

-Δεν διεκδικούν τις οφειλές του κράτους στα ασφαλιστικά ταμεία και ταυτόχρονα προβάλουν ως λύση το μοντέλο ταμείου αυτοασφαλιζόμενων–επαγγελματικό ταμείο.

Παίζουν το βρώμικο παιχνίδι της κυβέρνησης όταν αποδέχονται το διάλογο με τεχνικούς συμβούλους του υπουργείου με αίτημα όχι την απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά κάποιων «επίμαχων διατάξεων». Εχθρεύονται τη διεκδίκηση ενός καθολικού και υποχρεωτικού δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος. Έχουν τα «μούτρα» να ζητάνε τη στήριξη του λαού, όταν αυτές οι ηγεσίες προωθούν και διεκδικούν ο λαός να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές, συμμετοχές και φόρους για να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία.

Η πλειοψηφία της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ (Παρατάξεις της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΣΥΝΑΡΟ) συμμετέχει ενεργά σε αυτό το άθλιο παιχνίδι, πάνω στις πλάτες χιλιάδων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Το αδιέξοδο όμως του κεφαλαιοποιητικού-ανταποδοτικού ασφαλιστικού συστήματος και της ιδιωτικής ασφάλισης αποκαλύπτεται με:

-Τα χαμένα αποθεματικά της καταστραμμένης «ΑΣΠΙΣ».

-Τα επενδυμένα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ στην ATTICA BANK, για τα οποία δεκάδες χιλιάδες μηχανικοί «κλαίνε» τις εισφορές τους, χωρίς να γνωρίζουν αν θα πάρουν σύνταξη και πόση.

-Δεκάδες άλλα «κανόνια» στις ΗΠΑ, σε χώρες της ΕΕ ή της Αμερικάνικης Ηπείρου.

Με αυτούς συντάσσεται η ηγεσία του ΟΕΕ. Προδίδουν το ρόλο τους με τις πράξεις τους καθώς:

-Το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία της ΚΔ, ως πρόταση του ΟΕΕ για το ασφαλιστικό είναι στην ουσία παραλλαγή του σχεδίου της κυβέρνησης. Στην ίδια γραμμή προβάλλει σαν αναγκαιότητα τον περιορισμό της συμμετοχής του αστικού κράτους στην στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης προκειμένου να απελευθερωθούν κεφάλαια για να στηριχτεί η καπιταλιστική κερδοφορία. Προτείνει την ανταποδοτικότητα, την εμπορευματοποίηση της ασφάλισης και της υγείας, την κεφαλαιοποίηση, την ιδιωτική ασφάλιση στην βάση των τριών πυλώνων ασφάλισης.

Οι θέσεις αυτές στηρίχτηκαν και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από της παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι το σχέδιο πρότασης του ΟΕΕ συντάχθηκε από επιτροπή ειδικών που αποτελούταν από γνωστά στελέχη των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και άλλων που «κοσμούσαν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια στελέχη είχαν πρωταγωνιστήσει από διάφορες θεσμικά υπεύθυνες θέσεις τα προηγούμενα χρόνια  στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

-Η πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ στήριξε όλα τα προηγούμενα 20 χρόνια τους αντιλαϊκούς-αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

-Από το 2003, με απόφαση του ΟΕΕ, δημιουργήθηκε το αμαρτωλό ΕΤΑΟ (Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης Οικονομολόγων) που επενδύει τα αποθεματικά του μέσω της ALPHA TRUST και της ETE. Μόνο η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ/ΔΠΚ-Ο καταψήφισε και κατήγγειλε την απόφαση δημιουργίας του. Τα τελευταία χρόνια ουδέποτε έχει γίνει στην ΚΔ κάποιος επίσημος απολογισμός και αποτίμηση της «ασφαλιστικής» επένδυσης. Γιατί άραγε;

Πρόσφατες αποφάσεις του ΔΣ του ΕΤΑΟ είναι ενδεικτικές για το τι μας περιμένει αν γίνει πράξη το σχέδιο της κυβέρνησης ή η πρόταση του ΟΕΕ. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΤΑΟ, το ποσοστό εισφοράς μέλους για τον κλάδο εφάπαξ που διατίθεται για τον σχηματισμό ιδίων κεφαλαίων αυξήθηκε  το 2014 από 2,5% σε 4%. Με άλλη απόφαση του και την σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, εγκρίθηκε η αύξηση των εισφορών του Κλάδου Εφάπαξ κατά 30 ευρώ για την επόμενη 20ετία, 2015-2034 και 20 ευρώ για την επόμενη 30ετία, για την ενίσχυση των Ιδίων Κεφαλαίων του ΕΤΑΟ, με αντίστοιχη μείωση του ποσού εισφοράς του Κλάδου Αλληλοβοήθειας.

-Η πλειοψηφία της ΚΔ όρισε τον υπεύθυνο και στέλεχος του ΕΤΑΟ ως εκπρόσωπο του ΟΕΕ, σαν πιο…«εξειδικευμένο», στην επιτροπή που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση  για το ασφαλιστικό. Δηλαδή έβαλαν…«το λύκο στο μαντρί»…!!!

Η ηγεσία του ΟΕΕ πάντα συντασσόταν με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγεσία του ΟΕΕ που στην πράξη υπονομεύει τις δίκαιες κινητοποιήσεις μας, εμποδίζει τους εργαζόμενους να χειραφετηθούν και επιδιώκει να παίξει ρόλο «κόφτη» στα «γκάζια» των λαϊκών αντιδράσεων! Παζαρεύει με την κυβέρνηση τον τρόπο σφαγής μας. Είναι εχθρική προς τα συμφέροντα των εργατοϋπαλλήλων και των αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Τέρμα στα παζάρια.

Τέρμα πια στον εμπαιγμό,

Ή με τα μονοπώλια ή με το λαό!

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο