Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υλοποιούνται οι εξαγγελίες για τρίτεκνους, φόρο κληρονομιάς

Tο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα επανακατατεθεί στη Βουλή, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό.

Υλοποιούνται οι εξαγγελίες για τρίτεκνους, φόρο κληρονομιάς


το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα επανακατατεθεί στη Βουλή, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, θα υλοποιηθεί άμεσα και η εξαγγελία για την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και για την κατάργηση κάθε φορολογίας στην πρώτη κατοικία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2008 θα υλοποιηθεί άμεσα και η εξαγγελία για τους τρίτεκνους αλλά και για το μισθολόγιο των αξιωματικών.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι η άμεση προτεραιότητα είναι η κατάρτιση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το οποίο, όπως ανέφερε, έχει γίνει σημαντική προεργασία.

Στόχος, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, είναι «να συνεχιστεί η επιτυχημένη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων τρεισήμισι χρόνων ώστε να φτάσουμε το 2010 σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αυτό άλλωστε είναι μια υποχρέωση που έχουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης».

Δεύτερος στόχος, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι η αξιοποίηση του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στο οποίο έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος και η πρόοδος αυτή όπως ανέφερε, θα συνεχιστεί με το νέο υφυπουργό (σ.σ. Γιάννη Παπαθανασίου).

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι και η ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την αξιοποίηση και του Δ ΚΠΣ με βάση το εθνικό στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς για την περίοδο 2007 -2013. «Είναι μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα μέχρι το 2013 για την ανάπτυξη των υποδομών της ευρυζωνικότητας και των ψηφιακών υπηρεσιών αλά και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο