Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χωρίς σφραγίδα οι αποδείξεις στην Εφορία

Καταργείται η σφραγίδα στις αποδείξεις δαπανών που θα αναγνωρίζει η εφορία για έκπτωση από το εισόδημα των φορολογούμενων.

Χωρίς σφραγίδα οι αποδείξεις στην Εφορία

Καταργείται η σφραγίδα στις αποδείξεις δαπανών που θα αναγνωρίζει η εφορία για έκπτωση από το εισόδημα των φορολογούμενων.

Μετά το αλαλούμ που υπήρξε τον Αύγουστο με την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αλλάξει τη σχετική διάταξη που προβλέπει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αφού όπως αποδείχθηκε οι περισσότερες επιχειρήσεις και κυρίως εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί κ.λπ. δεν σφράγιζαν τις αποδείξεις που έδιναν στους πελάτες - φορολογούμενους. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 20 Νοεμβρίου δηλαδή πριν από την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού.

Με τη νέα ρύθμιση θα καταργείται η υποχρεωτική σφράγιση των αποδείξεων από εστιατόρια, ταβέρνες, κομμωτήρια, γυμναστήρια, επισκευές στις κατοικίες κ.λπ. Σύμφωνα με τη διάταξη, από το φορολογητέο εισόδημα που θα δηλώσει το 2008 κάθε φορολογούμενος θα αφαιρείται το 40% των δαπανών που θα έχει καταβάλει από την 1η Αυγούστου 2007 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2007 σε:
- Κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, ψητοπωλεία, μεζεδοπωλεία, ουζερί, τσιπουράδικα, ζυθοπωλεία, σνακ μπαρ.
- Ωδεία, σχολές χορού, σχολές πολεμικών τεχνών, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, κομμωτήρια, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές, μασέρ.

Εφορία
Το ανώτατο όριο της αξίας των αποδείξεων που μπορούν να προσκομισθούν με τη φορολογική δήλωση είναι τα 20.000 ευρώ. Από την έκπτωση του 40% των δαπανών με αποδείξεις 20.000 ευρώ οι φορολογούμενοι θα έχουν μείωση εισοδήματος 8.000 ευρώ και έκπτωση φόρου:

Μέχρι 2.320 ευρώ εάν δηλώνουν εισοδήματα από 10.500 έως 30.000 ευρώ, μέχρι 3.120 ευρώ εάν δηλώνουν εισοδήματα από 30.001-75.000 ευρώ και μέχρι 3.200 ευρώ εάν δηλώνουν πάνω από 75.000 ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο