Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για την απασχόληση διορισθέντων μονίμων υπαλλήλων στα ΚΕΠ

Εγκύκλιο προς όλους τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού απέστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Απόστολος Ανδρεουλάκος σχετικά με την απασχόληση των διορισθέντων μονίμων υπαλλήλων στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

ΥΠΕΣ: Εγκύκλιος για την απασχόληση διορισθέντων μονίμων υπαλλήλων στα ΚΕΠ

Εγκύκλιο προς όλους τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού απέστειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Απόστολος Ανδρεουλάκος σχετικά με την απασχόληση των διορισθέντων μονίμων υπαλλήλων στα ΚΕΠ όλης της χώρας.

Ο κ. Ανδρεουλάκος μεταξύ άλλων επισημαίνει για ακόμη μία φορά πως το μόνιμο προσωπικό (υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών οι οποίοι διορίζονται βάσει της προκήρυξης 7Κ) το οποίο στελεχώνει τα ΚΕΠ πρέπει να απασχολείται αποκλειστικά και μόνο με θέματα του κλάδου στον οποίο ανήκουν και που αφορούν στη διοικητική ενημέρωση πολιτών και στη διεκπεραίωση υποθέσεων τους, και σε καμία περίπτωση το προσωπικό αυτό δε θα απασχολείται σε αλλότρια καθήκοντα. Σε αντίθετη περίπτωση το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης θα αναζητήσει ευθύνες από τον οικείο Νομάρχη, Δήμαρχο ή Πρόεδρο Κοινότητας.

Επίσης, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι στις περιπτώσεις που οι υπάλληλοι διορίζονται σε άλλο ΚΕΠ από εκείνο στο οποίο απασχολούνταν με σύμβαση μίσθωσης έργου, ενεργοποιούνται νέοι κωδικοί πρόσβασης για τη χρήση της εφαρμογής e-kep και ταυτόχρονα απενεργοποιούνται οι προηγούμενοι κωδικοί.
Επισημαίνεται δε ότι σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη χορήγησης αδειών μεγάλης διάρκειας (μητρότητας, λοχείας, ανατροφής τέκνων κ.ο.κ) στους μόνιμους υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, οι οικείοι φορείς πρέπει να φροντίσουν για την προσωρινή αντικατάστασή τους με υπαλλήλους άλλων οργανικών μονάδων, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΚΕΠ για το χρονικό διάστημα που θα διαρκούν οι προαναφερόμενες άδειες.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο