Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Το IASB προτείνει βελτιώσεις στη λογιστική για κοινούς διακανονισμούς

Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσιοποίησε μία πρόταση δημόσιας διαβούλευσης για τη βελτίωση της λογιστικής για σχετικά με τους κοινούς διακανονισμούς . Το ED 9 Κοινοί διακανονισμοί προτείνει κάποια αντικατάσταση στο υφιστάμενο πρότυπο ΔΛΠ 31 Συμμετοχές σε κοινοπραξίες και αποτελεί την πρώτη σημαντική αναθεώρηση του προτύπου από την πρώτη του έκδοση το 1990...

Το IASB προτείνει βελτιώσεις στη λογιστική για κοινούς διακανονισμούς

Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσιοποίησε μία πρόταση δημόσιας διαβούλευσης για τη βελτίωση της λογιστικής για σχετικά με τους κοινούς διακανονισμούς . Το ED 9 Κοινοί διακανονισμοί προτείνει κάποια αντικατάσταση στο υφιστάμενο πρότυπο ΔΛΠ 31 Συμμετοχές σε κοινοπραξίες και αποτελεί την πρώτη σημαντική αναθεώρηση του προτύπου από την πρώτη του έκδοση το 1990.

Η αναθεώρηση αποτελεί επίσης μέρος του βραχυπρόθεσμου σχεδίου του IASB με το Αμερικανικό Συμβούλιο Προτύπων Χρηματοοικονομικής Λογιστικής (FASB) για την εξάλειψη των διαφορών ανάμεσα στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (IFRS) και τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές στις Η.Π.Α. (US GAAP).

Το βασικό σημείο εστίασης των προτάσεων έγκειται στις δύο πτυχές της τρέχουσας λογιστικής για τις κοινές ρυθμίσεις που το IASB θεωρεί ότι είναι εμπόδιο για τις εκθέσεις υψηλής ποιότητας.


Η τρέχουσα λογιστική για κοινούς διακανονισμούς ακολουθεί τη νόμιμη μορφή με την οποία λαμβάνουν χώρα οι δραστηριότητες. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει πάντα τα συμβατικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις στα οποία έχουν συμφωνήσει τα μέρη. Η αλλαγή του σημείου εστίασης στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αυτές θα προσφέρει μία πιο ρεαλιστική παρουσίαση των κοινών διακανονισμών στις οικονομικές εκθέσεις των εμπλεκόμενων μερών.

Το υφιστάμενο πρότυπο δίνει επιλογές στα άτομα που καταρτίζουν τις οικονομικές εκθέσεις όταν υπολογίζουν στα συμφέροντα σε κοινώς ελεγχόμενες οντότητες καθιστώντας δύσκολη τη σύγκριση των οικονομικών εκθέσεων. Το ED 9 Κοινοί διακανονισμοί προτείνει την αφαίρεση αυτής της επιλογής από τα αιτούμενα μέρη για την αναγνώριση τόσο των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων επί των οποίων έχουν δικαιώματα όσο και των υποχρεώσεων για τις οποίες είναι υπεύθυνοι ακόμη και αν η κοινοπραξία λειτουργεί ως ξεχωριστή νομική οντότητα. Εάν τα μέρη δικαιούνται μόνο ένα μέρος του αποτελέσματος των δραστηριοτήτων, το καθαρό τους συμφέρον επί της επιχείρησης θα αναγνωριστεί χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του ιδίου κεφαλαίου.
Οι προτάσεις έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στους χρήστες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες που διεξαγάγει μία οντότητα σε κοινές ρυθμίσεις – συμπεριλαμβανομένης μίας περιγραφής της φύσης των κοινών ρυθμίσεων και περιληπτικών οικονομικών πληροφοριών σχετικά με τις συμμετοχές της σε κοινοπραξίες.

Μετάφραση XLence ΕΠΕ, www.xlence.gr
Εξειδικευμένοι μεταφραστές σε οικονομικών, τεχνικών και ιατρικών εγγράφων σε 35 διαφορετικές γλώσσες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο