Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ενημέρωση από τους πρατηριούχους για τις ΜΥΦ 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ κ ΠΕΤΡ. ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΞΙΑΣ ΕΩΣ 300 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΣΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ

Επειδή έχουν υποβληθεί πολλά ερωτήματα από συναδέλφους για τον τρόπο απεικόνισης των συναλλαγών αυτών στις υποβαλλόμενες συγκεντρωτικές καταστάσεις, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την ΠΟΛ.1078/17.3.2014 παρ. 3.3 ισχύουν τα παρακάτω:

• Τα πρατήρια υγρών καυσίμων, για τις πωλήσεις βενζίνης και πετρελαίου κίνησης, προς άλλους υπόχρεους απεικόνισης συναλλαγών, το δημόσιο, τους δήμους κ.λπ., αξίας μέχρι τριακόσια (300) ευρώ, μπορεί να εκδίδουν αποδείξεις (με αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος του αντισυμβαλλόμενου).

• Οι αποδείξεις αυτές καταχωρούνται, στις καταστάσεις πελατών και προμηθευτών, τόσο από τον εκδότη όσο και τον λήπτη, συγκεντρωτικά με τις λοιπές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών.

Συνεπώς όσοι από τους συναδέλφους πρατηριούχους ή οι πελάτες τους έχουν υποβάλλει στις συγκεντρωτικές καταστάσεις τις συναλλαγές αυτές αναλυτικά κατά πελάτη ή προμηθευτή αντίστοιχα, πρέπει να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις.  

Σας υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία εμπρόθεσμης υποβολής των καταστάσεων τιμολογίων έτους 2014 λήγει στις 20/1/2016, ενώ οι διορθώσεις των τυχόν αποκλίσεων (προμηθευτών) στις 29/1/2016.

Επειδή όπως πληροφορούμεθα από πολλούς συναδέλφους το πλήθος των αποκλίσεων που εμφανίζεται μετά την υποβολή των συγκεντρωτικών  καταστάσεων πελατών που αφορά αυτή την περίπτωση είναι πολύ μεγάλο, το θέμα θα τεθεί από τη διοίκηση της ΠΟΠΕΚ στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών και της ΓΓΔΕ.

Γιώργος Κοκκινάκης
Φοροτεχνικός σύμβουλος ΠΟΠΕΚ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο