Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Αρκαδίας: «Απεργιακή κινητοποίηση στις 21/1/16 ενάντια στο νέο ασφαλιστικό»

Σύλλογος Λογιστών - Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αρκαδίας

Τρίπολη 20 Ιανουαρίου 2016

«Απεργιακή κινητοποίηση στις 21/01/2016 ενάντια στο νέο ασφαλιστικό»

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Λογιστών Αρκαδίας που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως στις 18/01/2016 αποφάσισε ομόφωνα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 τα φοροτεχνικά γραφεία του νομού Αρκαδίας  να παραμείνουν κλειστά. Οι λογιστές της Αρκαδίας συμμετέχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν  οι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, διατυπώνοντας έτσι την καθολική αντίθεσή τους στο δημοσιοποιηθέν από την κυβέρνηση προσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό.

Το συγκεκριμένο προσχέδιο έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την αρχή ότι το ασφαλιστικό στηρίζεται στην ανταποδοτικότητα. Πλέον το ασφαλιστικό θα στηρίζεται στην φοροδοτική ικανότητα, αποτελώντας μία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση, που θα αφανίσει τον ελεύθερο επαγγελματία. Με ασφαλιστικές εισφορές ύψους 38,60%, με φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, με προκαταβολή φόρου 100%, με ΦΠΑ 23%, με υποχρέωση πληρωμής τέλους επιτηδεύματος και εισφοράς αλληλεγγύης ο ελεύθερος επαγγελματίας τίθεται υπό διωγμό. Η φοροδιαφυγή αντί να παταχθεί, για κάποιους ίσως γίνει τρόπος επιβίωσης. Αν λοιπόν η Κυβέρνηση και οι δανειστές θεωρούν στην πράξη και όχι στα λόγια την επιχειρηματικότητα μοχλό ανάπτυξης μετά από 8 χρόνια ύφεσης, δεν μπορεί οι ασφαλιστικές εισφορές να αποτελούν φορολογική επιβάρυνση, δεν μπορεί η αρχή της ανταποδοτικότητας να ανατρέπεται.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, την Πέμπτη 21/01/2016 δε θα πραγματοποιείται καμία συναλλαγή με τους πολίτες, με τις υπηρεσίες του Νομού (Δ.Ο.Υ., ΟΑΕΔ, ΙΚΑ κλπ),  ούτε με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxis net.

Καλούνται οι πολίτες του νομού, πελάτες των φοροτεχνικών γραφείων, να μην επισκεφθούν τα γραφεία των συναδέλφων τη συγκεκριμένη μέρα, γιατί θα ταλαιπωρηθούν άσκοπα και δεν θα εξυπηρετηθούν.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                  
Μπουγιούκος Δημήτρης   

Ο Γραμματέας
Τράκας Επαμεινώνδας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο