Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η ΕΕ απορρίπτει την έφεση της Μicrosoft για τις αντιμονοπωλιακές ποινές

18 Σεπτέμβριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο απέρριψε τη Δευτέρα την έφεση που είχε καταθέσει η Microsoft εναντίον προηγούμενης, ιστορικής απόφασης, η οποία υποχρέωνε την εταιρεία να καταβάλει πρόστιμο-ρεκόρ 497 εκατ. ευρώ και να αποκαλύψει σε ανταγωνιστές της εταιρικά μυστικά.
Η ΕΕ απορρίπτει την έφεση της Μicrosoft για τις αντιμονοπωλιακές ποινές

H εταιρεία υποχρεώθηκε να πουλά τα Windows στην ΕΕ χωρίς το Media Player
Λουξεμβούργο

Το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο απέρριψε τη Δευτέρα την έφεση που είχε καταθέσει η Microsoft εναντίον προηγούμενης, ιστορικής απόφασης, η οποία υποχρέωνε την εταιρεία να καταβάλει πρόστιμο-ρεκόρ 497 εκατ. ευρώ και να αποκαλύψει σε ανταγωνιστές της εταιρικά μυστικά.

«Το Δικαστήριο ουσιαστικά διατηρεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία Microsoft καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της» αναφέρει η απόφαση που ανακοινώθηκε στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με την αρχική ετυμηγορία της Κομισιόν το 2004, η Microsoft εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία της στους υπολογιστές γραφείου για να παραγκωνίσει τους ανταγωνιστές της στην αγορά διακομιστών και στα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων.

Η Επιτροπή είχε τότε επιβάλει στην εταιρεία πρόστιμο-ρεκόρ 497 εκατ. δολαρίων, το οποίο αργότερα αυξήθηκε κατά 280 εκατ. ευρώ λόγω μη συμμόρφωσης. Υποχρέωσε επίσης τη Microsoft να πουλά το λειτουργικό σύστημα Windows στην ΕΕ χωρίς το ενσωματωμένο πρόγραμμα πολυμέσων Media Player, ώστε να μην βλάπτεται ο ανταγωνισμός. Της ζήτησε ακόμα να αποκαλύψει σε ανταγωνιστές της μυστικό κώδικα ώστε τα προϊόντα τους στο χώρο των διακομιστών να συνεργάζονται καλύτερα με τα Windows.

Το μόνο θετικό για τη Microsoft είναι ότι το Πρωτοδικείο απέρριψε την απόφαση της Κομισιόν για τη σύσταση ενός φορέα που θα επιβλέπει τη συμμόρφωση τη εταιρείας με δικά της έξοδα.

«Το δικαστήριο επιβεβαίωσε την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι καταναλωτές υποφέρουν στα χέρια της Microsoft» δήλωσε η επίτροπος Ανταγωνισμού Νίλι Κρος, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν νέες διαδικασίες για τα Windows Vista, το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

Η Microsoft έχει τώρα περιθώριο δύο μηνών να ασκήσει νέα έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το ανώτατο στην ΕΕ.

Η εταιρεία είχε βρεθεί παλαιότερα ένοχη για μονοπωλιακές πρακτικές και στις ΗΠΑ.

Πηγή in.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης