Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Η ΕΕ απορρίπτει την έφεση της Μicrosoft για τις αντιμονοπωλιακές ποινές

Το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο απέρριψε τη Δευτέρα την έφεση που είχε καταθέσει η Microsoft εναντίον προηγούμενης, ιστορικής απόφασης, η οποία υποχρέωνε την εταιρεία να καταβάλει πρόστιμο-ρεκόρ 497 εκατ. ευρώ και να αποκαλύψει σε ανταγωνιστές της εταιρικά μυστικά.

Η ΕΕ απορρίπτει την έφεση της Μicrosoft για τις αντιμονοπωλιακές ποινές

H εταιρεία υποχρεώθηκε να πουλά τα Windows στην ΕΕ χωρίς το Media Player
Λουξεμβούργο

Το Ευρωπαϊκό Πρωτοδικείο απέρριψε τη Δευτέρα την έφεση που είχε καταθέσει η Microsoft εναντίον προηγούμενης, ιστορικής απόφασης, η οποία υποχρέωνε την εταιρεία να καταβάλει πρόστιμο-ρεκόρ 497 εκατ. ευρώ και να αποκαλύψει σε ανταγωνιστές της εταιρικά μυστικά.

«Το Δικαστήριο ουσιαστικά διατηρεί την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία Microsoft καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της» αναφέρει η απόφαση που ανακοινώθηκε στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με την αρχική ετυμηγορία της Κομισιόν το 2004, η Microsoft εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία της στους υπολογιστές γραφείου για να παραγκωνίσει τους ανταγωνιστές της στην αγορά διακομιστών και στα προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων.

Η Επιτροπή είχε τότε επιβάλει στην εταιρεία πρόστιμο-ρεκόρ 497 εκατ. δολαρίων, το οποίο αργότερα αυξήθηκε κατά 280 εκατ. ευρώ λόγω μη συμμόρφωσης. Υποχρέωσε επίσης τη Microsoft να πουλά το λειτουργικό σύστημα Windows στην ΕΕ χωρίς το ενσωματωμένο πρόγραμμα πολυμέσων Media Player, ώστε να μην βλάπτεται ο ανταγωνισμός. Της ζήτησε ακόμα να αποκαλύψει σε ανταγωνιστές της μυστικό κώδικα ώστε τα προϊόντα τους στο χώρο των διακομιστών να συνεργάζονται καλύτερα με τα Windows.

Το μόνο θετικό για τη Microsoft είναι ότι το Πρωτοδικείο απέρριψε την απόφαση της Κομισιόν για τη σύσταση ενός φορέα που θα επιβλέπει τη συμμόρφωση τη εταιρείας με δικά της έξοδα.

«Το δικαστήριο επιβεβαίωσε την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι οι καταναλωτές υποφέρουν στα χέρια της Microsoft» δήλωσε η επίτροπος Ανταγωνισμού Νίλι Κρος, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθούν νέες διαδικασίες για τα Windows Vista, το νέο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας.

Η Microsoft έχει τώρα περιθώριο δύο μηνών να ασκήσει νέα έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το ανώτατο στην ΕΕ.

Η εταιρεία είχε βρεθεί παλαιότερα ένοχη για μονοπωλιακές πρακτικές και στις ΗΠΑ.

Πηγή in.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο