Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Οι προτάσεις της Ε.Φ.Ε.Ε.Α.-Φ. για το νέο ασφαλιστικό και την Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 – ΑΡΤΑ 47100
e-mail [email protected]
ΤΗΛ: 2681023534-72133

ΑΡ. ΠΡΩΤ.ΕΞ. 1

ΠΡΟΣ ΠΟΦΕΕ
ΚΟΙΝ. ΕΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΠΟΦΕΕ

Άρτα 15/01/2016

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια των από 08/01/2016 επιστολών που μας αποστείλατε, το Δ.Σ. της ΕΦΕΕΑΦ στη συνεδρίαση της 14/01/2016 που ήταν διευρυμένη με την συμμετοχή και μελών της Ένωσης μας, μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισε ομόφωνα, να σας καταθέσει τις παρακάτω προτάσεις:

Α) Για το Ασφαλιστικό:


Καταρχάς υπάρχει ανάγκη διαλόγου εκ βάθρων για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να μην αποδομηθεί το ασφαλιστικό σύστημα αλλά να αναμορφωθεί και να εξορθολογιστεί. Συμφωνούμε να παραμείνουν τα υπάρχοντα κλιμάκια εισφορών του ΟΑΕΕ με το σημερινό ανώτατο πλαφόν. Συμφωνούμε επίσης στη μείωση των εισφορών για τους νέους επαγγελματίες τα πρώτα πέντε έτη δραστηριότητάς τους. Οι συντάξεις πρέπει να είναι αναλογικές των εισφορών που έχουν καταβληθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού βίου του ασφαλισμένου.

Β) Για τον προγραμματισμό δράσης της Ομοσπονδίας:

1. Προσπάθεια συνεργασίας με το Υπουργείο Οικονομικών για τη διαμόρφωση ενός σταθερού, αναπτυξιακού και δίκαιου φορολογικού συστήματος.

2. Διαμόρφωση ετήσιου φορολογικού οργανογράμματος.

3. Μείωση συνδρομής των ταμειακά εντάξει μελών.

4. Πίεση στο Υπουργείο οικονομικών για α) Αλλαγή της προθεσμίας των 10 ημερών στο Μητρώο σε μήνα, β) Μη επιβολή προστίμων στις αποκλίσεις των ΜΥΦ και επανακαθορισμός του πλαισίου αυτών, γ) Μη επιβολή προστίμων στις διορθώσεις του Ε9 (ιδίως όταν προκύπτει φόρος για καταβολή), δ) Δυνατότητα εκπρόθεσμων διακοπών στον πραγματικό χρόνο οποτεδήποτε, ε) Πάταξη της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας και της υποβολής περιττών εντύπων για το ίδιο θέμα λόγω αδυναμιών του συστήματος (πχ παρακρατούμενοι-βεβαιώσεις αποδοχών), στ) Θέσπιση ελάχιστων αμοιβών.

5. Πίεση στο Υπουργείο Εργασίας για α) Μη υποβολή πρόσθετων εντύπων, β) Εναρμόνιση πλαισίου παραγραφής ΣΕΠΕ-ΙΚΑ στα 5 έτη, γ) Δυνατότητα διόρθωσης λαθών ΑΠΔ χωρίς πρόστιμα.

6. Το ΓΕΜΗ να αντλεί τα δεδομένα απευθείας και αυτόματα.

7. Εξορθολογισμός των προστίμων όλων των υπουργείων.

8. Διασφάλιση-Κατοχύρωση του κλάδου μέσω της ψηφιακής υπογραφής όλων των εντύπων.

9. Αλλαγή του νόμου για την ευθύνη του λογιστή σε περιπτώσεις πλαστών – εικονικών στοιχείων και για την αναμόρφωση δαπανών καθαρής αξίας άνω των 500 ευρώ. Άμεση πρόβλεψη γενναίας παράτασης σε περίπτωση ασθένειας συναδέρφου.

10. Ενημέρωση των Ενώσεων πριν τη διεξαγωγή ΔΣ για τα θέματα συζήτησης και κοινοποίηση των αποφάσεων ΔΣ.

11. Διοργάνωση επίκαιρων σεμιναρίων ειδικά πριν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΔΟΞΟΣ ΚΑΡΑΠΕΤΣΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο