Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Ανακοίνωση Συλλόγου Λογιστών - Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου για το ασφαλιστικό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
11ης ΔΙΛΟΧΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ 18 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ ΤΚ 68200

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελεί το τέλος για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και δίνει ένα ακόμα σοβαρό χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Για τους αυτοαπασχολούμενους το σχέδιο προβλέπει δραστική μείωση των συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού και της αλλαγής προς τα κάτω στα ποσοστά αναπλήρωσης της σύνταξης.

Η σύνδεση της εισφοράς με το εισόδημα , για όσους η δουλειά τους δεν πάει καλά, θα οδηγήσει σε συντάξεις - επιδόματα φτώχειας και αναγκαστική δουλειά μέχρι τον τάφο.

Η παραπέρα ενοποίηση των Ταμείων θα φέρει και εξομοίωση προς τα κάτω συνολικά των παροχών σε Υγεία - περίθαλψη - φάρμακο.

Ο Σύλλογος λογιστών - φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών Βορείου Έβρου δηλώνει την αντίθεση του στην προκλητική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο , επαγγελματία, αγρότη.

Μετά από μια σειρά εξοντωτικών φόρων,

• κατάργηση του αφορολόγητου

• αύξηση της φορολογίας στο 26% και 29% από το πρώτο ευρώ

• επιβολή τέλος επιτηδεύματος

• αύξηση της προκαταβολή φόρου στο 100%

• αύξηση των δημοτικών φόρων και τελών

• νέα βάρη στις Τραπεζικές συναλλαγές

με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου κατακρεουργούνται τα δικαιώματα των αυτοαπασχολουμένων με χαμηλό εισόδημα αφού συνδέει την ασφαλιστική εισφορά με το εισόδημα ,στο ύψος του 20%. - Ελάχιστο καταβαλλόμενο ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο βασικό μισθό (580). Παγιώνεται η κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης και μειώνονται δραματικά τα ποσοστά αναπλήρωσης τσακίζοντας ιδιαίτερα τις κατηγορίες που δεν μπορούν να συμπληρώσουν πάνω από 15-20 χρόνια ασφάλισης

Δεν δεχόμαστε την λογιστική λύση του ασφαλιστικού προβλήματος. Το κοινωνικοασφαλιστικό είναι κατάκτηση που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα και δεν πρέπει να χαριστεί σε όλους αυτούς που κατακρεούργησαν τα αποθεματικά (δεκαετία 60-70, χρηματιστήριο, PSI)

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία της κυβέρνησης στην εισφοροδιαφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων και την διευκόλυνση της λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών.

Τα μέτρα αυτά θα έχουν το αντίθετο ακριβώς από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Θα κλείσουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στα παραπάνω δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία να ξανασκεφθεί το μέτρο και να βρει άλλους δίκαιους τρόπους

Καλούμε τους βουλευτές του νομού μας και όλους τους Έλληνες βουλευτές να πάρουν σαφή θέση ενάντια στο καταστροφικό αυτό εγχείρημα που αποκαλείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Καλούμε όλους τους συλλόγους, σωματεία και φορείς του Βορείου Έβρου σε συσπείρωση και συντονισμό των δράσεων μας.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου
12/01/2015
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο