Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Κέρκυρας για το ασφαλιστικό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Δ.Σ του Σ.Ε.Λ.ΚΕ σε έκτακτη συνεδρίαση του σχετικά με το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού νόμου, αποφάσισε τα παρακάτω :

Επειδή οι σχεδιαζόμενες αλλαγές είναι πέρα και πάνω από κάθε οικονομική σκέψη, μέθοδο ή σχολή, απότοκες των μνημονίων και καταλύουν κάθε έννοια επιχειρηματικότητας.

Βαρύνουν σωρευτικά τους επαγγελματίες (προσωπική ασφάλιση - ασφάλιση προσωπικού) με παράλληλη μείωση των παροχών συντάξεως και υγείας και συνάμα εγείρονται φόβοι για τον τρόπο προσδιορισμού του εισοδήματος επιβολής της εισφοράς, ότι δηλ. για το ίδιο εισόδημα θα επιβάλλεται φόρος και εισφορές.

Επειδή η εμφανιζόμενη ως μείωση των εισφορών, στα χαμηλά εισοδήματα, είναι προσχηματική (ελάχιστος αριθμός ασφαλισμένων), όπως και η πρόταση για τα μπλοκάκια που μάλλον αγνοεί τον κοινό νου, ότι δηλ. η εργοδοτική εισφορά θα αφαιρείται από την αρχική αμοιβή.

Επειδή οι σχεδιαζόμενες αλλαγές αφορούν αυτούς που πλήρωσαν, πληρώνουν και θα πληρώσουν αλλά δεν θα εισπράξουν ποτέ.

Για τα παραπάνω αλλά και επειδή με βεβαιότητα και σταθερά βήματα οδηγούμαστε στον αφανισμό των επαγγελματιών από την ύφεση, την υπερφορολόγηση και τις υπέρογκες δαπάνες ασφάλισης.

Αποφασίζουμε :

1. Συντασσόμαστε με την ΠΟΦΕΕ και την καλούμε να ηγηθεί των αιτημάτων μας.

2. Διαφωνούμε με την αύξηση των εισφορών στην κοινωνική ασφάλιση.

3. Διεκδικούμε παροχές συντάξεως και υγείας ανάλογες των εισφορών και του εργασιακού βίου.

4. Να συμμετάσχουμε στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, οι όποιες λύσεις όμως δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εδραία πεποίθηση ότι είναι αποτέλεσμα πιέσεων και εκβιασμών και όχι προσπάθεια εκλογίκευσης ή προστασίας των αδυνάτων.

Έτσι η χρήση χαλκευμένων πινάκων και ο μύθος της φοροδιαφυγής των επαγγελματιών, δεν πείθουν αφού όλοι γνωρίζουμε την πραγματική οικονομική κατάσταση, τους φόρους και τα τέλη που καταβάλλουν οι επαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΑΕΕ και τα λοιπά ταμεία επαγγελματιών.


Κέρκυρα 11/01/2016

Ο Πρόεδρος Νικόλαος
Α. Μάμαλος

Η Γ. Γραμματέας
Χριστίνα Κ. Βρανίκα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο