Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Πανεπιστημονική: «Ξεσηκωμός για αποκλειστικά δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

http://www.dpk-o.gr/

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Στη συνεδρίαση της Κεντρική Διοίκηση (ΚΔ) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ) συζητήθηκε το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης και το σχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο) καταγγέλλοντας το κυβερνητικό σχέδιο, έθεσε εξ αρχής ζήτημα να παρθεί απόφαση από την ΚΔ μη συμμετοχής του ΟΕΕ στον «διάλογο»- σφαγείο της κοινωνικής ασφάλισης που στήνει η κυβέρνηση, να αποχωρήσει το ΟΕΕ από την επιτροπή που έχει συσταθεί και να απαιτήσει την απόσυρση του σχεδίου για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Η τοποθέτηση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ «βρήκε τοίχο» στην πλειοψηφία της ΚΔ, αφού με ευθύνη κύρια ΔΗΚΙΟ (ΝΔ)-ΠΑΣΚΟ(ΠΑΣΟΚ) και από κοντά την κυβερνητική παράταξη ΣΥΝΑΡΟ. Οι δυνάμεις αυτές συντάχθηκαν με την θέση να συμμετέχουν στο διάλογο-απάτη.

Η κριτική ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι άσφαιρη, αφού πιέζει σε πιο αντιλαϊκή κατεύθυνση με βάση τις απαιτήσεις των μονοπωλίων και τις ευρωενωσιακές οδηγίες που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου για διευρυμένη αναπαραγωγή του.  Για να είναι το ασφαλιστικό σύστημα πιο ανταποδοτικό και να παραδοθούν τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων για ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η τοποθέτηση της πλειοψηφίας της ΚΔ κινείται στις ίδιες ράγες με την κυβέρνηση και είναι αναπαραγωγή των θέσεων που πάντα εξέφραζαν αυτές οι δυνάμεις. Άλλωστε πάει πολύ να εμφανίζονται τιμητές του κυβερνητικού σχεδίου και προστάτες των αυτοαπασχολούμενων οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που από κοινού με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο και εφάρμοσαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί στην καταστροφή χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, ως συνέπεια της συγκέντρωσης του κεφαλαίου στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία της ΚΔ ως πρόταση του ΟΕΕ για το ασφαλιστικό είναι στην ουσία παραλλαγή του σχεδίου της κυβέρνησης και βασισμένο στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για μείωση του «μη μισθολογικού κόστους» προς όφελος του κεφαλαίου.  Στην ίδια γραμμή προβάλλει ως αναγκαιότητα τον περιορισμό της συμμετοχής του αστικού κράτους στην στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης ώστε να απελευθερωθούν κεφάλαια για να στηριχτεί η καπιταλιστική κερδοφορία. Προτείνει την ανταποδοτικότητα, την εμπορευματοποίηση της ασφάλισης και της υγείας, την κεφαλαιοποίηση, την ιδιωτική ασφάλιση στην βάση των τριών πυλώνων ασφάλισης.

Για αυτό το λόγο αυτές οι θέσεις στηρίχτηκαν και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από της παρατάξεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι το σχέδιο πρότασης του ΟΕΕ συντάχθηκε από επιτροπή ειδικών που αποτελούταν από γνωστά στελέχη των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και άλλων που «κοσμούσα» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ίδια στελέχη είχαν πρωταγωνιστήσει από διάφορες υπεύθυνες θέσεις τα προηγούμενα χρόνια  στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο) καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για να μην περάσει το έκτρωμα που προωθούν κυβέρνηση- Ε.Ε. και μονοπώλια. Συναγερμός τώρα για αποκλειστικά Δημόσια Καθολική κοινωνική ασφάλιση. Οργάνωση της πάλης μέσα από τα συνδικάτα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στους αυτοαπασχολούμενους-ελεύθερους επαγγελματίες. Να στηριχτεί η απόφαση δεκάδων συνδικάτων για πανεργατική απεργία, που προτείνει το ΠΑΜΕ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο