Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Επιστολή Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Φθ/δας και Ευρυτανίας για το ασφαλιστικό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΦΘ/ΔΑΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ 17Α - 35100 ΛΑΜΙΑ.
Τηλ./Fax: 22310-35706
e-mail: [email protected]

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΘΕΜΑ: ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ.


Προς
Υπουργό Εργασίας
Κο Κατρούγκαλο Γεώργιο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
 
Υφυπουργό Εργασίας: Πετρόπουλο Αναστάσιο
Γεν. Γραμματέα Υπ. Εργασίας: Νεφελούδη Ανδρέα
Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό: Γεροβασίλη Όλγα
Βουλευτές Ελληνικής Βουλής
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Κεντρική Διοίκηση Επιμελητηρίων
Επιμελητήρια Φθ/δας
Π.Ο.Φ.Ε.Ε

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου για το νέο ασφαλιστικό, ομολογούμε ότι νιώσαμε τεράστια έκπληξη, για τις δυσάρεστες και επώδυνες αλλαγές, που επιφέρει αυτό στο σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών.

Κατανοούμε, ότι εδώ και πολλά χρόνια θα έπρεπε να έχει λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, που ανάμεσα στα άλλα αρνητικά, μας ταλανίζει καθημερινά.

Δεν είμαστε εμπαθείς ούτε κοντόφθαλμοι να μην αναγνωρίζουμε τις πιέσεις που δέχεστε. Αυτό όμως, δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια και να καθορίζει όλες σας τι ενέργειες.

Οδηγείτε μαθηματικά σε εξαφάνιση και συρρίκνωση το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων.

Οι μεταρρυθμίσεις, πρέπει να έχουν θετικό πρόσημο και κέντρο την αξιοπρεπή διαβίωση του κάθε πολίτη.

Διαφορετικά, στρεβλώνουν κάθε έννοια δικαιοσύνης, που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των ευνομούμενων κοινωνιών.

Πρέπει να αναθεωρήσετε την αντίληψη ότι οι επιχειρήσεις είναι η ιερή αγελάδα, και μπορούν αδιαμαρτύρητα και αδιαλείπτως να παράγουν πλούτο χωρίς να τις παρέχονται οι προϋποθέσεις βιωσιμότητας.

Στην εποχή των μνημονίων, που η βαρβαρότητα και η αβεβαιότητα κατατρώει τις ζωές μας, μη συνεχίζεται τον αδιέξοδο δρόμο, που οδηγεί στην πλήρη υποδούλωση της χώρας μας, βορά στις ορέξεις των δανειστών.

Εάν δεν υπάρξει σοβαρό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, με ολιστική αντίληψη των οικονομικών μεγεθών, ότι και να κάνετε θα οδηγηθούμε σε πλήρη αδιέξοδο.

Απευθύνουμε έκκληση, να επανεξετάσετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, λαμβάνοντας υπόψη την γνώμη και την εμπειρία των επαγγελματικών φορέων και να είστε σίγουρος ότι θα βρεθεί βιώσιμη λύση.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να μας βρείτε αρωγούς στην καταστροφή που τελεσίδικα μας καταδικάζουν οι συγκεκριμένες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Η διαρραγή του κοινωνικού ιστού, σε όσα εκθετικά μας επιβάλλονται χρόνο με τον χρόνο, φαντάζει προ των πυλών, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτό μακροπρόθεσμα, στην πρόοδο και την έξοδο της Πατρίδας μας απ’ την αδηφάγο κρίση.

Φροντίστε σύντομα να ανατρέψετε το δυσμενές περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν μονόδρομοι και στεγανά στις Ελεύθερες και Δημοκρατικές Πολιτείες.


Λαμία 13/01/16
                                                                           
Με Εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ     
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΛΕΩΝΙΔΑΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο