Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκατοντάδες κλήσεις σε καταθέτες της λίστας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Εκατοντάδες κλήσεις σε καταθέτες τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στη λίστα που απέστειλαν πρόσφατα οι γερμανικές αρχές στη χώρα μας (λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας) θα αποστείλουν ως το τέλος της εβδομάδος οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να εξηγήσουν το πόθεν έσχες των καταθέσεών τους γνωστοί επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και γνωστά ονόματα από τον καλλιτεχνικό χώρο που έχουν καταθέσεις που περιλαμβάνονται στην εν λόγω λίστα ενώ πολλοί από αυτούς "φιγουράρουν" και σε άλλες λίστες που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Η έρευνα για τη λίστα της Ρηνανίας- Βεστφαλίας συνεχίζεται τις τελευταίες εβδομάδες με αμείωτους ρυθμούς από κλιμάκιο εισαγγελέων με επικεφαλής τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου που έχει και την ευθύνη των σχετικών ερευνών.

Στο κλιμάκιο που εξετάζει μία προς μία τις καταθέσεις στη λίστα Ρηνανίας σε συνδυασμό με άλλες λίστες που διαθέτουν ήδη οι εισαγγελείς, μετέχουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ιωάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Γεώργιος Καλούδης.

Η γερμανική λίστα με 10.500 καταθέτες περιλαμβάνει Έλληνες πολίτες με καταθέσεις στην ελβετική τράπεζα UBS, ενώ πολλοί από αυτούς έχουν εντοπιστεί με καταθέσεις και σε άλλες λίστες, όπως εκείνη της Λαγκάρντ η των εμβασμάτων του εξωτερικού.


Παράλληλα με την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων που σκοπό έχει να εντοπίσει καταθέσεις με χρήμα αφορολόγητο, αδήλωτο η άγνωστης προέλευσης, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Ιωάννης Δραγάτσης, προς διευκόλυνση της έρευνας, έχει ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος κάθε στοιχείο για καταθέσεις Ελλήνων στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Και ενώ οι έρευνες των οικονομικών εισαγγελέων συνεχίζονται με τις μαζικές κλήσεις σε καταθέτες που βρίσκονται σε έρευνα, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τις νέες ρυθμίσεις για τη λεγόμενη αυτοκαταγγελία (κατά το γερμανικό μοντέλο) που θα δίνει τη δυνατότητα σε καταθέτες να πληρώνουν πριν τους ψάξουν οι αρμόδιες αρχές, πρόστιμα και φόρους, αποφεύγοντας ποινικές εμπλοκές αλλά και βαριά πρόστιμα.

Στο πλαίσιο των ερευνών για φοροδιαφυγή και τον εντοπισμό μαύρου χρήματος, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η έλευση στη χώρα μας το προσεχές Σάββατο του υπουργού Οικονομικών του κρατιδίου της Ρηνανίας ο οποίος θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές για την πάταξη της φοροδιαφυγής ενώ από γερμανικής πλευρά θα προσφερθεί και βοήθεια με την μορφή τεχνογνωσίας.

Πηγή: http://www.skai.gr/


Ετικέτες για αναζήτηση φοροδιαφυγή καταθέτες


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο