Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Το IASB προτείνει επιπλέον οδηγίες για την αντιστάθμιση κινδύνων

Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσιοποίησε ένα προσχέδιο δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του ΔΛΠ 39, Χρηματοπιστωτικά Μέσα: Αναγνώριση και Αποτίμηση. Σκοπός των τροποποιήσεων αυτών είναι να διευκρινιστεί τι μπορεί να οριστεί ως αντισταθμιστικό εργαλείο σε μία σχέση λογιστικής αντιστάθμισης κινδύνων.

Το IASB προτείνει επιπλέον οδηγίες για την αντιστάθμιση κινδύνων

 
Το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσιοποίησε ένα προσχέδιο δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις του ΔΛΠ 39, Χρηματοπιστωτικά Μέσα: καταχώριση και αποτίμηση. Σκοπός των τροποποιήσεων αυτών είναι να διευκρινιστεί τι μπορεί να οριστεί ως αντισταθμιστικό εργαλείο σε μία σχέση λογιστικής αντιστάθμισης κινδύνων.

Στο προσχέδιο δημόσιας διαβούλευσης προσδιορίζονται οι κίνδυνοι που μπορούν να χαρακτηριστούν ως αντισταθμισμένοι όταν μία οντότητα αντισταθμίζει την έκθεσή της σε ένα χρηματοπιστωτικό μέσο. Επιπλέον, διευκρινίζεται πότε μία οντότητα μπορεί να χαρακτηρίσει ένα τμήμα της ταμειακής ροής ενός χρηματοπιστωτικού μέσου ως αντισταθμιστικό εργαλείο.

Οι προτάσεις αντιστοιχούν στις αιτήσεις για πρόσθετη καθοδήγηση σχετικά με το τι μπορεί να καθοριστεί ως αντισταθμιστικό εργαλείο κατά το ΔΛΠ 39. Παρόλο που το IASB αναλαμβάνει μία έρευνα που θα οδηγήσει τελικά στην αντικατάσταση του ΔΛΠ 39, η εργασία αυτή βρίσκεται στα πρώτα στάδια. Το IASB επομένως αποφάσισε να προτείνει τις τροποποιήσεις που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο διαβούλευσης.

Το προσχέδιο δημόσιας διαβούλευσης των προτεινόμενων τροποποιήσεων στο ΔΛΠ 39- Αποδεκτά Ανοίγματα για Αντιστάθμιση Κινδύνων είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του eIFRS από σήμερα ενώ από τις 26 Φεβρουαρίου 2007 θα διατίθεται δωρεάν από το Website. Το IASB δέχεται σχόλια για το Έγγραφο Διαβούλευσης μέχρι την 11 Ιανουαρίου 2008.Μετάφραση XLence ΕΠΕ, www.xlence.gr
Εξειδικευμένοι μεταφραστές σε οικονομικών, τεχνικών και ιατρικών εγγράφων σε 35 διαφορετικές γλώσσες.


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο