Ειδήσεις Τα Briefing του κόμβου

Το briefing της ημέρας (11.01.2016)Θέματα που αναφέρθηκαν :

--> Π.ΟΜ.ΙΔ.Α.: «Άδικη και απαράδεκτη η πρόταση που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο, για περικοπή των συντάξεων όσων έχουν κάποιο πρόσθετο εισόδημα, κυρίως από εκμίσθωση ακινήτων»


-->Διορθώσεις ΕΤΗΔΕ-ΕΤΑΑ προηγούμενων ετών

Διορθώσεις ΕΤΗΔΕ την ΠΟΛ.1056/2.3.2012 και ΕΕΤΑ ΠΟΛ.1080/19.3.2014 (ΦΕΚ 750 Β') και ΠΟΛ.1193/14.8.2014 (ΦΕΚ 2388 Β') Στις περιπτώσεις που συντρέχει λόγος εφαρμογής των αποφάσεων αυτών, οι υπόχρεοι, μετά τη βεβαίωση του ΕΕΤΑ, μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια, για τη φορολογία εισοδήματος τους, Δ.Ο.Υ., για τις περαιτέρω ενέργειές της σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία.


-->Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 η δυνατότητα πληρωμής των φόρων με πιστωτική και χρεωστική κάρτα

Σε έγγραφο που απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός κος Τρ. Αλεξιάδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή κου Κεγκέρογλου, αναφέρει ότι το πρόβλημα με τις υπερεισπράξεις που αντιμετωπίζουν οι ΔΟΥ δεν δημιουργείται από τις ηλεκτρονικές εφαρμογές. Το μεγαλύτερο ποσοστό οφείλεται στο γεγονός ότι οι φορολογούμενοι πληρώνουν με λανθασμένη ταυτότητα οφειλής.
Στο έγγραφο επίσης ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι το πρόβλημα αυτό θα περιοριστεί με τη βελτίωση της εφαρμογής στο TAXISNET όπου θα δίδεται η δυνατότητα στο φορολογούμενο να επιλέγει το χρέος και το ποσό που επιθυμεί να πληρώσει με χρεωστική / πιστωτική κάρτα.
Η βελτίωση θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2016.


--> Οφειλές από ΕΝ.Φ.Ι.Α. ή τέλη κυκλοφορίας δεν μπορούν να υπαχθούν στο νόμο «Κατσέλη» εντός ενός έτους από την βεβαίωσή τους
Αυτό αναφέρεται στο έγγραφο που απέστειλε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κος Αλεξιάδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Βουλευτή κου Ν. Νικολόπουλου.
Επομένως, οφειλές από ΕΝΦΙΑ 2015 ή τέλη κυκλοφορίας 2016 κ.ο.κ. δεν μπορούν να περιληφθούν σε αιτήσεις υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 3869/2010 που κατατίθενται εντός ενός έτους από τη βεβαίωση αυτών.


-->Δεν εξετάζεται από τη Διοίκηση η τροποποίηση του ακατάσχετου των μισθών και των καταθέσεων - Τι ισχύει σήμερα για το ακατάσχετο σε εισόδημα, σύνταξη και τραπεζικές καταθέσεις.

-->Αγρότες - Οι επιβαρύνσεις του «νέου» ασφαλιστικού


-->Θα επανεξεταστεί το καθεστώς της ενιαίας τιμής βιβλίου. Σε έγγραφο που κατέθεσε στην βουλή ο υπ. Γ. Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή κ. Νικολόπουλου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο εκ νέου θεσμοθέτησης του μέτρου για την ενιαία τιμή του βιβλίου.


--> ΣτΕ Το επίδομα υπηρεσίας αλλοδαπής έχει χαρακτήρα αποζημίωσης και όχι εισοδήματος. Συνεπώς, δεν συνυπολογίζεται για την επιβολή της κατ’ αρθ. 29 του ν. 3986/2011 εισφοράς αλληλεγγύης


-->Σχετικά με τις βεβαιώσεις αποδοχών και το άνοιγμα της εφαρμογής των φορολογικών δηλώσεων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο