Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Β.Ε.Α.: «Στοχοποίηση ελευθέρων επαγγελματιών»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
http://www.vea.gr

«Στοχοποίηση ελεύθερων επαγγελματιών»

Στον αφανισμό των ελευθέρων επαγγελματιών οδηγούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών με βάση το εισόδημά τους. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, το … «μάρμαρο»,   θα κληθούν να πληρώσουν ελεύθεροι επαγγελματίες με εισόδημα από 20.000 έως 70.000 ευρώ.

Στο σχέδιο νόμου για το νέο ασφαλιστικό, οι εισφορές για όλους τους επαγγελματίες από το 2017, θα υπολογίζονται με συντελεστή 20% επί του καθαρού εισοδήματος για τον κλάδο της σύνταξης και 6,95% για τον κλάδο υγείας. Ας μην ξεχνάμε όμως, και την εισφορά 7.50%, για όσους επαγγελματίες έχουν και επικουρικό Ταμείο. Το ανώτατο όριο ασφαλιστέων αποδοχών για τον υπολογισμό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς καθορίζεται στις 5.860 ευρώ τον μήνα.


Πρόσθετη επιβάρυνση έρχεται και από την αλλαγή του ασφαλίστρου για τον κλάδο υγείας,   από 90 ευρώ τον μήνα στο 6,95% του εισοδήματος. Για παράδειγμα κάποιος με εισόδημα 20.000 ευρώ πλήρωνε 1.080 ευρώ τον χρόνο για υγεία και τώρα θα πληρώσει 1.390 ευρώ.

Με αυτό τον τρόπο, για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση σπρώχνει τους ελεύθερους επαγγελματίες στην εισφοροδιαφυγή και στη φοροδιαφυγή, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησής τους.

Το τελικό ποσόν που καλούνται να πληρώσουν σε εισφορές και φόρους, διαμορφώνεται ως εξής:

1. Για ασφαλιστικές εισφορές: 26,95%, επί του καθαρού αποτελέσματος,

2. Για φόρο εισοδήματος: 26%  επί του καθαρού αποτελέσματος, για κέρδη έως 50.000 € και 33%για κέρδη πάνω από τις 50.000 €,

3. Για τέλος επιτηδεύματος: 650 ανεξαρτήτως εισοδήματος,

4. Για εισφορά αλληλεγγύης: 0,7% έως 6% για καθαρά έσοδα, άνω των 12.000 €.

Μένει λοιπόν στην Κυβέρνηση, να απαντήσει στο ερώτημα: Πώς είναι δυνατόν, να επιβιώσουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αφού καλούνται να πληρώνουν το 55% του εισοδήματος τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές;
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο