Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκπίπτουν και οι δωρεές μέσω τραπεζών

ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ από το εισόδημα των δωρητών και οι δωρεές χρηματικών ποσών που κατατίθενται σε λογαριασμούς τραπεζών, για τους πυρόπληκτους.

Εκπίπτουν και οι δωρεές μέσω τραπεζών


ΕΚΠΙΠΤΟΥΝ από το εισόδημα των δωρητών και οι δωρεές χρηματικών ποσών που κατατίθενται σε λογαριασμούς τραπεζών, για τους πυρόπληκτους.

Αρχικά το υπουργείο Οικονομικών είχε ανακοινώσει ότι θα εκπίπτουν από το εισόδημα μόνο οι δωρεές χρηματικών ποσών, που κατατίθεται στο λογαριασμό του Δημοσίου.

Ωστόσο επειδή αυτό δημιούργησε προβλήματα, με χθεσινή εγκύκλιο διευκρινίζει ότι ισχύει τελικά η φοροαπαλλαγή και για τις δωρεές χρηματικών ποσών που γίνονται σε λογαριασμούς τραπεζών και τα συγκεκριμένα ποσά θα μεταφερθούν στο λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης αφορά ποσά που κατατέθηκαν ή θα κατατεθούν από τις 27 Αυγούστου και μετά.
Πηγή Ναυτεμπορική

Η σχετική απόφαση.
ΠΟΛ 1107/05-09-2007 Έκπτωση από το εισόδημα των φορολογουμένων των χρηματικών ποσών που καταβάλλουν ως δωρεές υπέρ των πυρόπληκτων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο