Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Οι Αμερικανοί πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι παγκοσμίως

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ εργαζόμενοι περνούν τις περισσότερες ώρες στο χώρο εργασίας τους σε σχέση με τους Ευρωπαίους και τους εργαζόμενους άλλων ανεπτυγμένων χωρών, όντας οι πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Επίσης, είναι οι δεύτεροι πιο παραγωγικοί ανά ώρα μετά τους Νορβηγούς σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ηγούνται της παγκόσμιας παραγωγικότητας. Ο μέσος εργαζόμενος στις ΗΠΑ παράγει πλούτο ίσο με 63.885 δολάρια ετησίως.

Οι Αμερικανοί πιο παραγωγικοί εργαζόμενοι παγκοσμίως


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ εργαζόμενοι περνούν τις περισσότερες ώρες στο χώρο εργασίας τους σε σχέση με τους Ευρωπαίους και τους εργαζόμενους άλλων ανεπτυγμένων χωρών, όντας οι πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση. Επίσης, είναι οι δεύτεροι πιο παραγωγικοί ανά ώρα μετά τους Νορβηγούς σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ηγούνται της παγκόσμιας παραγωγικότητας. Ο μέσος εργαζόμενος στις ΗΠΑ παράγει πλούτο ίσο με 63.885 δολάρια ετησίως. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ιρλανδία με 55.986 δολάρια. Επιπλέον οι ΗΠΑ ξεπερνούν όλες τις χώρες της Ε.Ε. και την Ιαπωνία στην ατομική παραγωγή πλούτου ανά ώρα. Ο Αμερικανός εργαζόμενος βρίσκεται στο χώρο εργασίας για 1.804 ετησίως κατά μέσο όρο, σημαντικά περισσότερες από τους δεύτερους Νορβηγούς που περνούν 1.407 ώρες ετησίως στο γραφείο. Σε σχέση ωστόσο με τις αναπτυσσόμενες χώρες, τα νούμερα αυτά είναι πολύ χαμηλά, αφού οκτώ οικονομίες της Ασίας ξεπερνούν τις 2.200 ώρες ανά εργαζόμενο. Η αυξημένη παραγωγικότητα των Αμερικανών σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο χώρο εργασίας και που αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τους εργαζόμενους προκειμένου να είναι παραγωγικοί και αποτελεσματικοί.


       Ανησυχία προκαλεί ωστόσο η ψαλίδα που υπάρχει στην παραγωγικότητα μεταξύ ανεπτυγμένων και αναδυόμενων οικονομιών και που ανοίγει όλο και περισσότερο. Η Κίνα και κάποιες χώρες της ανατολικής Ασίας φαίνεται να πλησιάζουν τους ρυθμούς παραγωγικότητας των οικονομιών της Δύσης, με διπλάσιους ρυθμούς αύξησης της παραγωγικότητας κατά την τελευταία δεκαετία.www.kathimerini.gr με πληροφορίες CNN Money
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο