Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χρηματοδοτική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, ανακοίνωσε με επιστολή του προς την Κυβέρνηση ο Πρόεδρός της κ. Philippe Maystadt...

Χρηματοδοτική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Την παροχή χρηματοδοτικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, ανακοίνωσε με επιστολή του προς την Κυβέρνηση ο Πρόεδρός της κ. Philippe Maystadt. Απαντώντας στο αίτημα που υπέβαλε ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων εγκρίνει κατ αρχή για την Ελλάδα δάνειο, που σε πρώτη φάση θα φθάνει τα 100 εκατ. ευρώ, με διάρκεια μεγαλύτερη των 20 ετών και τους πλέον ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης. Σε δεύτερη φάση, όταν υπάρχει πληρέστερη εκτίμηση των ζημιών από τις πυρκαγιές, θα καθορισθεί το τελικό ποσό του δανείου που θα διατεθεί στη χώρα μας. Το δάνειο αυτό θα χρηματοδοτήσει προγράμματα, στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των πληγεισών περιοχών.

Ο κ. Αλογοσκούφης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η άμεση ενέργεια της ΕΤΕπ αποτελεί μια έμπρακτη ένδειξη της αλληλεγγύης της, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της, προς την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση προχωρά με σχέδιο στην αντιμετώπιση των ζημιών από τις πυρκαγιές και στην εκπόνηση του Ειδικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη των Πληγεισών Περιοχών».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο