Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μέτρα για ιδιωτικές επενδύσεις στις πληγείσες περιοχές

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστο Φώλια, αποφασίσθηκαν άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση και ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων από επιχειρήσεις στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της χώρας. Με Υπουργικές Αποφάσεις ορίζονται τα ακόλουθα για τις επενδύσεις στις περιοχές αυτές:

Μέτρα για ιδιωτικές επενδύσεις στις πληγείσες περιοχές


Μετά από συνεργασία του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Σιούφα και τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστο Φώλια, αποφασίσθηκαν  άμεσα μέτρα για τη διευκόλυνση και ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων από επιχειρήσεις στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές της χώρας. Με Υπουργικές Αποφάσεις ορίζονται τα ακόλουθα για τις επενδύσεις στις περιοχές αυτές:


1. Παρατείνεται κατά 2 μήνες, δηλαδή έως τις 10.12.2007, η διάρκεια υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο της Προκήρυξης για την Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς Εμπορίου και Υπηρεσιών μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Interreg του Γ΄ ΚΠΣ.

2. Στο πλαίσιο του Επενδυτικού Νόμου:

   α. Χορηγείται για όλες τις επενδύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης, δηλαδή 20% για τις μικρές και 10% για τις μεσαίες επιχειρήσεις,  εκτός από τις επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (αιολική και ηλιακή ενέργεια).

   β. Όλες οι επενδύσεις δικαιούνται το μέγιστο προβλεπόμενο ανά περιοχή ποσοστό ενίσχυσης.

   γ. Μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των δικαιολογητικών που απαιτούνται  για όλες τις επενδύσεις.

   δ. Η προκαταβολή της επιχορήγησης  δίνεται μόνο με την υποβολή αίτησης και εγγυητικής επιστολής.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο